SPARTA

Supporters van Sparta kunnen cruciaal duel kijken in eigen stadion

Het Kasteel
Het Kasteel © VK Sportphoto - Mischa Keemink
De wedstrijd in de eredivisie tussen Heracles Almelo en Sparta is zondagmiddag op een groot videoscherm te zien in het stadion van de Rotterdamse club. Er is een vergunning om 2500 supporters op het veld toe te laten om de degradatiekraker te volgen.
De kaarten worden sinds vandaag uitsluitend verkocht aan seizoenkaarthouders van Sparta. Als er vrijdag nog kaarten beschikbaar zijn, kunnen ook Clubcard-houders een ticket bemachtigen voor een plekje in het stadion van Sparta.
Als Sparta zondag wint van Heracles Almelo is directe handhaving in de eredivisie een feit. Bij ieder ander resultaat is de ploeg van trainer Maurice Steijn afhankelijk van resultaten op andere velden. Sinds woensdagavond staat Sparta weer boven de rode degradatiestreep.
In de laatste speelronde moet Sparta het in Almelo doen zonder de steun van eigen supporters. Het uitvak van Heracles blijft al weken leeg omdat het stadion niet voldoet aan de veiligheidseisen. Het sluiten van het uitvak is één van de beperkingen die Heracles opgelegd heeft gekregen.