ALBLASSERDAM

Vlaggen halfstok en molens in rouwstand: Alblasserdam neemt afscheid van 'drie prachtige jonge vrouwen'

De vlaggen hangen halfstok in Alblasserdam
De vlaggen hangen halfstok in Alblasserdam © Alblasserdamsnieuws.nl
Alblasserdam verkeert vrijdag in rouw. Een week na de gitzwarte dag waarbij vier mensen om het leven kwamen, wordt van drie van hen vandaag afscheid genomen. De vlaggen hangen halfstok en de molens op de Kinderdijk staan in rouwstand.
Een week geleden kwamen 's nachts twee vrouwen van 18 en 19 om het leven toen ze op de scooter werden aangereden. Later op de dag werden een vrouw van 34 en een meisje van 16 doodgeschoten op zorgboerderij Tro Tardi. Twee drama's op één dag in het kleine dorp. Vandaag is van drie slachtoffers de uitvaart.
Om 11:00 uur begint de uitvaart van Nathalie (34). Zij is één van de twee slachtoffers van de schietpartij. Er staat een rouwstoet gepland die start bij de Zuiderstek en eindigt op de Oost-Kinderdijk. Het lichaam van Nathalie wordt per koets vervoerd. De familie heeft gevraagd of mensen langs de route willen gaan staan, om Nathalie te groeten. Hierna wordt zij naar Dordrecht gebracht voor een besloten uitvaart.
De molens in rouwstand
De molens in rouwstand © Alblasserdamsnieuws.nl
Later op de dag is ook de uitvaart van Esmee (19) in Sliedrecht. Zij is een van de slachtoffers van het scooterongeluk. Nabestaanden vragen of mensen zich casual kleden en een rode roos en kaart met laatste wens aan Esmee meenemen, deze worden op de kist gelegd. De uitvaart van Ilse (18) is in Alblasserdam. Zij is het andere slachtoffer van het scooterongeval.
De burgemeester van Alblasserdam, Jaap Paans, roept mensen op om vandaag een laatste groet te brengen aan deze 'drie prachtige jonge vrouwen'.