CHRISNATUURLIJK

Hoempende roerdompen in Chris Natuurlijk van 14 mei

roerdomp
roerdomp © Jonathan Leeuwis
Chris Natuurlijk staat op 14 mei voor dag en dauw op, maar jij kunt vanaf 08:00 uur gewoon in bed, bad of waar dan ook luisteren naar de vroege vogels die in deze uitzending langskomen.
Boswachter Jonathan Leeuwis neemt Chris Natuurlijk mee op een vroege vogelexcursie langs de noordkant van de Zevenhuizerplas waar de roerdomp van zich laat horen en de blauwborst zich laat zien tussen het wuivende riet.
blauwborst op een rietstengel
blauwborst op een rietstengel © Jonathan Leeuwis

Restaurant in een glazen kas

Op loopafstand van Station Barendrecht verrijst in de nabije toekomst De Stationstuinen. Chris Natuurlijk gaat kijken op de plek waar deze nieuwe, groene wijk straks wordt gebouwd. Het begin is er al, het pop-up restaurant Café Clementine, gevestigd in een grote glazen kas. Clementine is onderdeel van Verse Grond, een initiatief dat met allerlei activiteiten de nieuwe wijk aantrekkelijker wil maken. Op de seizoensopening op 14 mei kan iedereen kennismaken met Verse Grond, het restaurant en de moestuin in wording. Er zijn workshops, rondleidingen, proeverijen en er is muziek.
Café Clementine
Café Clementine © Rijnmond

Column over museum en bombardement

Op 14 mei herdenkt Rotterdam het bombardement op de stad in 1940, waarbij honderden mensen zijn omgekomen en een groot deel van de binnenstad werd verwoest. De Rotterdamse schrijfster en oud-boekhandelaar Maria Heiden leest de column voor die zij schreef na een bezoek aan Museum Rotterdam 1940 - 1945 NU. In het museum aan de Coolhaven kun je beleven wat het betekent als de stad waarin je woont wordt gebombardeerd. Volgens Heiden kunnen bezoekers na afloop nog maar aan een ding denken, Oekraïne.
Museum Rotterdam 1940-1945 Nu in Rotterdam
Museum Rotterdam 1940-1945 Nu in Rotterdam © Rijnmond

Gekke jij

Pam Lijdsman schrijft al jaren, maar sinds de publicatie van haar eerste boek durft zij zichzelf pas écht schrijfster te noemen. In de studio vertelt Lijdsman over haar boek Gekke jij , waarin de hoofdpersoon terugblikt op een moeizame relatie met een veel jongere asielzoeker en haar zoektocht naar liefde en erkenning.