SPARTA

Steijn geniet van dynamiek bij Sparta, dat het nu zelf af wil maken: 'We hebben verdedigd als kerels'

Maurice Steijn tijdens Sparta-PEC Zwolle
Maurice Steijn tijdens Sparta-PEC Zwolle © VK Sportphoto - Mischa Keemink
Zeven punten uit drie wedstrijden: Sparta-trainer Maurice Steijn is sinds zijn binnenkomst aan een aardige reeks bezig. Zo aardig, dat de Rotterdammers zich bij een nieuwe zege komende zondag direct handhaven in de eredivisie. "We hebben het voor het eerst in weken in eigen hand."
Sparta reist zaterdagmiddag als nummer vijftien van de eredivisie richting Almelo. Bij winst op Heracles zondag zijn de Rotterdammers dus zeker van nog een seizoen eredivisie. Maar ook bij een gelijkspel of zelfs een nederlaag kan het nummers zestien en zeventien Fortuna Sittard en Willem II onder zich houden.
Stand onderaan de eredivisie, na 33 van de 34 speelrondes:
14. Heracles Almelo - 34 (doelsaldo: -14)
15. Sparta - 32 (-20)
16. Fortuna Sittard - 32 (-32)
17. Willem II - 30 (-28)
18. PEC Zwolle - 27 (-25)*
*Gedegradeerd naar de eerste divisie
Een salonremise in Almelo is niet ondenkbaar, weet ook Steijn. "Het zal een open wedstrijd worden, aan de hand van standen op de andere velden blijkt een gelijkspel misschien genoeg. Maar we hebben het voor het eerst in weken in eigen hand, dus willen het nu zelf eerst afmaken."

Verdedigen als kerels

Steijn ziet dat zijn spelersgroep veel vertrouwen heeft geput uit de laatste drie wedstrijden. Zelf geniet hij vooral van de dynamiek in de selectie. "AZ-thuis, Groningen-uit en afgelopen woensdag Zwolle zijn allemaal lastige wedstrijden. Als je ziet hoe we die tegen Zwolle over de streep trekken, als kerels hebben we verdedigd. Daar kan ik van genieten."
Het is voor Steijn een bevestiging van de gewaagde keuze die hij een paar weken geleden maakte, door nu al in te stappen als coach van Sparta. "Ik heb naar de groep en staf gekeken, en naar de wedstrijden onder mijn voorganger. Ik had heel veel vertrouwen in deze groep en heb met vijf jongens zelf gewerkt waardoor ik wist welk karakter er in deze groep zit. Ik had vanaf die bewuste zondagavond geen enkele twijfel om de verantwoording te pakken."
Sparta heeft handhaving 'voor het eerst in weken' in eigen hand: 'Dus nu willen we het afmaken'

Jeremy van Mullem

Middenvelder Jeremy van Mullem heeft een nieuw contract getekend tot de zomer van 2024. Technisch directeur Gerard Nijkamp laat op de site van Sparta weten blij te zijn met de verlenging: "We zien nog voldoende ruimte voor ontwikkeling en gaan hier de komende twee seizoenen verder aan werken.”
Heracles-Sparta begint zondag om 14:30 uur en is, net als Feyenoord-FC Twente, live te volgen via Radio Rijnmond.