MUSEUM BOIJMANS VAN BEUNINGEN

Directeur Sjarel Ex vertrekt in het najaar bij Museum Boijmans Van Beuningen

Sjarel Ex voor de microfoon van Rijnmond
Sjarel Ex voor de microfoon van Rijnmond © Rijnmond
De directeur van Museum Boijmans Van Beuningen, Sjarel Ex, vertrekt komend najaar. Ex is sinds 2004 artistiek en zakelijk eindverantwoordelijke bij het museum. De laatste drie jaar deelde hij het directeurschap met Ina Klaassen.
Sjarel Ex gaat niet met bonje weg bij het Museum Boijmans Van Beuningen. Volgens een woordvoerder van het museum kan het Depot als de kroon op zijn werk worden gezien. Aangezien dat nét af is, zou dit een logisch moment zijn om door de voordeur te vertrekken.

Vertrouwen in de toekomst

Ex heeft vertrouwen in de toekomst van het Boijmans zonder zijn aanwezigheid. "Ik laat het museum en depot met een gerust hart achter", zegt hij. "De verdere ontwikkeling en continuïteit is gewaarborgd in de functies van mijn mededirecteur Ina Klaassen en het managementteam, de verbetering van het gebouw is in handen van de gemeente Rotterdam."
Hoewel Ex met opgeheven hoofd zijn biezen pakt, is er rondom de verbouwing van het museum het nodige gebeurd. De renovatie van Museum Boijmans Van Beuningen begon in 2019 en zou tot 2026 moeten duren. Daar werd al snel 2029 van gemaakt, tot die tijd is het museum gesloten. Ook waren er in 2021 tientallen miljoenen extra nodig om de verbouwing van het museum te kunnen bekostigen.