FEYENOORD

Feyenoorders Til en Malacia in voorselectie Oranje, Wijnaldum niet

Guus Til na zijn goal bij Nederland - Turkije
Guus Til na zijn goal bij Nederland - Turkije © Broer van den Boom/Orange Pictures
Guus Til en Tyrell Malacia zitten bij de voorselectie van het Nederlands elftal. In juni speelt Oranje vier wedstrijden in de Nations League ter voorbereiding op het WK in Qatar in november. Oud-Feyenoorder en Rotterdammer Georginio Wijnaldum is voor het eerst sinds lange tijd niet geselecteerd door bondscoach Louis van Gaal.
Til en Malacia zijn, net als de afgelopen interlandperiode, de enige Feyenoorders in de voorselectie van Oranje. Doelman Justin Bijlow was onder Van Gaal vaak de eerste keuze onder de lat, maar hij is nog altijd niet fit genoeg om weer minuten op het veld te maken. Lutsharel Geertruida zit bij de selectie van Jong Oranje.
Voor Wijnaldum is het een flinke tegenslag dat hij niet geselecteerd is. "Sinds onze laatste twee interlands in maart, is er in Gini’s situatie bij zijn club helaas nog weinig veranderd. Ik ben daardoor genoodzaakt andere keuzes te maken, hoe lastig en spijtig ik dat persoonlijk ook vind", zegt de bondscoach over de middenvelder van PSG op de website van de KNVB.

Oud-Feyenoorders en Spartanen

Rick Karsdorp is voor het eerst sinds 2018 weer opgenomen in de voorselectie. De verdediger van AS Roma, tegenstander van Feyenoord in de finale van de Conference League, maakt een goed seizoen door en wordt nu voor zijn diensten beloond. Ook oud-Feyenoorders Nathan Aké, Steven Berghuis, Jordy Clasie, Vincent Janssen en Stefan de Vrij komen in aanmerking voor een plek binnen de selectie. Denzel Dumfries en Marten de Roon, oud-Spartanen, zitten zoals gewoonlijk ook bij de selectie.
Henk Fraser was tot zijn vertrek bij Sparta onderdeel van de staf van het Nederlands elftal. Na de bekendmaking dat hij komend seizoen bij FC Utrecht aan de slag gaat, moest hij ook per direct zijn rol opgeven binnen de staf van Van Gaal. Hij wordt vervangen door Edgar Davids.