FEYENOORD

Slot wil eredivisieseizoen van Feyenoord positief afsluiten: 'Finale zo goed mogelijk ingaan'

Arne Slot tijdens de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles
Arne Slot tijdens de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles © Orange Pictures - Jeroen Meuwsen
Feyenoord is uitgespeeld in de eredivisie. De ploeg van Arne Slot kan niet meer van de derde plek worden verstoten door de tegenstander van zondag, nummer vier FC Twente. Voor de trainer is deze wedstrijd zeker geen oefenpotje: "We gaan niet te veel uittesten in aanloop naar de finale."
Over een kleine twee weken speelt Feyenoord tegen AS Roma in de finale van de Conference League. Volgens Slot is FC Twente geen goede graadmeter in aanloop naar AS Roma. "Twente speelt al het hele seizoen in een 4-3-3-systeem terwijl Roma met vijf verdedigers speelt. Ik zie dus niet zoveel vergelijkingen voor die laatste wedstrijd. Fysiek is Twente wel erg sterk en kunnen we ons daarmee wel goed voorbereiden."
Voor Slot is het belangrijk dat het competitieseizoen goed wordt afgesloten. "Je wil de finale zo goed mogelijk ingaan. Het is fijn om met goed spel en overwinningen de finale in te gaan. We hebben woensdag tegen Go Ahead Eagles niet goed gespeeld, maar wel gewonnen. Het is belangrijk dat we zondag ook winnen en het seizoen volwaardig afsluiten in De Kuip."
Tekst gaat verder onder het hele gesprek met Arne Slot.

Vitesse

Feyenoord wil zich zo goed mogelijk voorbereiden op de wedstrijd tegen AS Roma. Eerder dit seizoen speelde Vitesse al tegen de Italianen en Slot heeft dan ook contact gehad met de Arnhemmers. "We proberen zo veel mogelijk info te vergaren en daardoor is er ook contact geweest met mensen van Vitesse. We willen een zo breed mogelijk beeld krijgen van die ploeg", besluit de hoofdtrainer.