AMATEURVOETBAL

Amateurvoetbal: ASWH verliest flink, Jong Sparta wint in regioderby van Excelsior Maassluis

ASWH in de wedstrijd tegen Katwijk
ASWH in de wedstrijd tegen Katwijk © Orange Pictures - Wessel Dekker
ASWH heeft een hele zware middag achter de rug tegen GVVV. In Veenendaal verloor de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht met maar liefst 6-0 en zijn ze nu zo goed als gedegradeerd. Jong Sparta heeft goede zaken gedaan in de regioderby tegen Excelsior Maassluis. De jeugd van Sparta won met 3-0 van de ploeg van Dogan Corneille.
Het was het eerste duel van de dag in de tweede divisie: Jong Sparta tegen Excelsior. De regiogenoten maakten het in de eerste helft nog spannend. Beide ploegen kregen kansen met in de tiende minuut een bal op de lat door Jong Sparta. Een smet op de eerste helft is het vroeg uitgevallen van Darwin Heuvelman. De verdediger moest na een kleine 25 minuten geblesseerd van het veld.
In de tweede helft nam Jong Sparta direct afstand van Excelsior Maassluis. Pepijn Doesburg wist binnen een minuut de score te openen en zes minuten later maakte hij zijn tweede van de dag. Halverwege het tweede bedrijf zorgde Delano Vianello voor de 3-0. Dit was ook de einduitslag waardoor Excelsior Maassluis op de elfde plek blijft staan en Jong Sparta naar de derde plek klimt.

ASWH zo goed als gedegradeerd

In de eerste helft was het eigenlijk al klaar voor ASWH. GVVV kwam na een goed kwartier op voorsprong en een kleine vijf minuten was het alweer raak voor de thuisploeg. Op slag van rust maakt de ploeg uit Veenendaal de 3-0 en kon ASWH zich opmaken voor een groot pak slaag van de club die één plekje hoger staat.
Een kwartier na rust schoot GVVV de 4-0 binnen waardoor het echt klaar was voor ASWH. Het werd echter nog erger want in minuut 80 was het opnieuw raak en een minuut later werd het 6-0 voor GVVV. Door dit verlies is de ploeg zo goed als gedegradeerd. Met nog vier wedstrijden te gaan, staan ze negen punten achter nummer zeventien, GVVV, in de tweede divisie.
Bekijk hieronder het interview met ASWH-trainer Rogier Veenstra na afloop van de wedstrijd tegen GVVV.
Rogier Veenstra na afloop van GVVV-ASWH

Barendrecht doet goede zaken

Barendrecht heeft met 3-1 gewonnen van DOVO. Barendrecht kwam in de eerste helft op een verdiende 1-0 voorsprong, maar direct na rust kwam de ploeg uit Veenendaal weer terug. Hierna scoorde Barendrecht nog twee keer en won het dus uiteindelijk met 3-1. De ploeg staat nu vierde in de derde divisie.