FC RIJNMOND

FC Rijnmond vol vertrouwen over 'mirakel' van Sparta: 'Als Sparta ervoor gaat wint het bij Heracles'

Ron van den Berg in FC Rijnmond
Ron van den Berg in FC Rijnmond © Rijnmond
Directe handhaving, het leek lang onbereikbaar voor Sparta. Maar als er zondag gewonnen wordt bij Heracles is het realiteit. "Drie weken geleden mochten ze blij zijn met een eventuele zestiende plek, nu staan ze er zo voor", ziet ook Ron van den Berg. "Directe handhaving zou een mirakel zijn."
De vooralsnog fantastische finale van het eredivisieseizoen van Sparta is hoofdonderwerp van gesprek in FC Rijnmond. Van den Berg, die zelf meer dan 350 wedstrijden in het shirt van Sparta speelde, ziet dat het vertrouwen de afgelopen weken is toegenomen bij de Rotterdammers. "De spelers worden dan beter. Ze gaan voetballen. Als je dan ook nog winstpartijen aflevert, gaat het draaien."
"Die goal van Van Crooij tegen AZ heeft zoveel gedaan met Sparta", merkt Ruud van Os op. "Als die bal er niet ingaat hadden we hier nu heel anders gezeten."
Kunnen we de wederopstanding van Sparta volledig op het conto van Maurice Steijn schrijven? Verslaggever Sinclair Bischop vindt het te makkelijk. "Ook na de winterstop heeft Sparta goede resultaten behaald, maar er is nieuwe energie in de ploeg gekomen met andere spelers die belangrijk zijn gemaakt. Denk aan een Sven Mijnans die is teruggekeerd in het elftal."
De mannen van FC Rijnmond nemen alle mogelijke situaties van komende zondag door. Als Sparta zelf wint van Heracles wordt het in ieder geval veertiende. "Als Sparta ervoor gaat wint het bij Heracles", is Van den Berg vol vertrouwen. "Die hebben de laatste wedstrijden niet goed gespeeld en gaan niet met vertrouwen het veld in."
Nummer zestien Fortuna Sittard, dat net zoveel punten heeft als Sparta, gaat zondag op bezoek bij NEC. Willem II, dat twee punten minder heeft, speelt thuis tegen FC Utrecht. Van den Berg: "Ik denk dat Willem II wint van Utrecht. NEC gaat vol gas geven, Fortuna gaat het niet redden denk ik. Dat is hartstikke gunstig voor Sparta."

Salonremise?

Bij een gunstige tussenstand op de andere velden krijgen we mogelijk een salonremise in Almelo. "Daar zijn Heracles en Sparta bij gebaat", aldus Bischop. "Je moet bij een achterstand van Fortuna geen risico meer nemen."
Van den Berg maakte zelf als speler ooit een echte salonremise mee. "Utrecht-Sparta. We hadden allebei een punt nodig en het werd 0-0. Je merkt tijdens zo'n wedstrijd dat beide ploegen de bal rond gaan spelen. Er wordt geen druk meer gezet en niet meer op de verdediging gejaagd."
Kijk hieronder de hele uitzending van FC Rijnmond terug.