NIEUWS

112-nieuws: Politie arresteert drietal bij wedstrijd Capelle Rijnvogels I Passagiers wandelden over spoor in Barendrechttunnel

In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van zaterdag 14 mei.

19:55 Politie arresteert drietal bij wedstrijd Capelle Rijnvogels

De politie heeft drie mensen aangehouden bij de wedstrijd tussen V.V. Capelle en Rijnvogels. Dat laten de wijkagenten van Ommoord weten. Eerder meldde ook het team parate eenheid Rotterdam aanwezig te zijn op het voetbalveld. De voetballers uit Capelle aan den IJssel de Rijnvogels uit Katwijk. Capelle verloor de wedstrijd in de hoofdklasse op zaterdag met 0-1.

19:45 Passagiers wandelden over spoor in Barendrechttunnel

Op het traject tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht reden er aan het zaterdag aan het begin van de avond minder treinen. Daar liepen er mensen in de Barendrechttunnel op het spoor. ProRail noemt het levensgevaarlijk. De politie heeft de mensen uit de tunnel gehaald.

18:12 - In Hoogvliet neergestoken jongen is pas 16

De persoon die vrijdagavond in Hoogvliet neergestoken is, blijkt een jongen van 16 jaar uit Spijkenisse te zijn. Dat meldt de politie Rotterdam in een oproep. Het blijkt te gaan om een uit de hand gelopen beroving. Volgens de 16-jarige is hij beroofd en gestoken in een woning aan de Toscalaan in de wijk Het Oude Land. Hij wist weg te komen en zich buiten te verstoppen. Daarna zag hij de verdachten er op een scooter vandoor gaan. Het is onduidelijk of de overvallers iets buit hebben gemaakt. De politie vraagt iedereen met meer informatie of beelden van de omgeving van de Toscalaan zich te melden.
Politie onderzoekt de plaats waar de 16-jarige jongen neergestoken is
Politie onderzoekt de plaats waar de 16-jarige jongen neergestoken is © Media TV

17:55 Brand op pleziervaartuig Parkhaven in Rotterdam

De brandweer meldt dat een brandje op een recreatiebootje in de Parkhaven in Rotterdam geblust is. Het ging om een motorboot.

17:52 - Botsing auto's N59 bij Ooltgensplaat

Bij Ooltgensplaat op de N59 zijn zaterdagmiddag rond 16:15 twee auto's op elkaar geknald. De brandweer en een ambulance waren ter plaatse, melden getuigen. Twee inzittenden zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Bij Ooltgensplaat op de N59 knalden twee auto's op elkaar.
Bij Ooltgensplaat op de N59 knalden twee auto's op elkaar. © AS Media

16:38 - Dak met zonnepanelen in de brand in Nieuwe-Tonge

In Nieuwe-Tonge vlogen zaterdagmiddag zonnepanelen op het dak van een woning in de brand. De brandweer rukte uit om te blussen. Het dak is opengebroken om er zeker van te zijn dat het vuur helemaal gedoofd was.
De zonnepanelen op het dak van een huis in Nieuwe-Tonge vlogen in de brand
De zonnepanelen op het dak van een huis in Nieuwe-Tonge vlogen in de brand © AS Media

16:07 - Politie betrapt dief van ganzenkuikens

De politie Molenlanden heeft zaterdagochtend twee inzittenden van een Franse auto gearresteerd bij de Donkse Laagten tussen Papendrecht en Groot Ammers. Ze hadden 21 ganzenkuikens gevangen die in een met staal afgerasterde krat zaten. Ze krijgen allebei een boete van 600 euro. De agenten hebben de kuikentjes teruggebracht naar moeder de gans op de plaats waar de dieven ze hadden gekooid.

13:00 = Kleuter loopt naar metrostation, ouders slapen nog

Een kleuter in Hoogvliet dacht vandaag dat hij de hele wereld aankon. Terwijl zijn ouders nog lagen te slapen, wist hij uit zijn huis te ontsnappen en ging aan de wandel. Metrostation Hoogvliet beviel hem wel dus daar ging hij naar binnen. Gelukkig zagen agenten dat ook en voordat er ongelukken konden gebeuren, namen zij het knaapje mee. Omdat het jongetje geen Nederlands sprak, was het aanvankelijk lastig om te achterhalen waar het ventje woonde. Met hulp van mensen in de wijk lukte het de agenten uiteindelijk toch. Hij is nu met z'n ouders is herenigd.

10:15 - Poes bevrijd uit motorblok

Hulpdiensten hebben een poes bevrijd die zich had verscholen in het motorblok van een auto. Aan haar stem mankeerde ze gelukkig niets want ze liet flink van zich horen waarop omstanders 112 belden. De auto was die dag op meerdere plekken geweest dus waar het beestje vandaan komt, is niet bekend. Ze is inmiddels opgevangen door Stichting Zwerfkatten Rijnmond die haar de naam Stien gaven. Wie haar in huis wil nemen kan zich bij de stichting melden.
Stien had zich goed verstopt in het motorblok (links).
Stien had zich goed verstopt in het motorblok (links). © Stichting Zwerfkatten Rijnmond

03:00 - Automobilist ramt lantarenpaal en eindigt op boom

Een automobilist is uit de bocht gevlogen op de Operalaan in Capelle aan den IJssel. Hij raakte eerst een lantaarnpaal om daarna tegen een boom tot stilstand te komen. Het E-call systeem van de auto heeft automatisch de hulpdiensten gealarmeerd. De bestuurder was door de harde klap flink in de war en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt of het slachtoffer te hard gereden heeft.
Met de lantarenpaal nog aan de voorkant botste de auto tegen een boom.
Met de lantarenpaal nog aan de voorkant botste de auto tegen een boom. © Nieuws op Beeld
[image:]

00:15 - Brand in Boerderij Oude-Tonge

Bij Oude Tonge is vannacht een boerderij afgebrand. Het pand stond leeg, er zijn voor zover bekend geen gewonden.
Het gaat om een boerderij aan de Oostendesedijk bij Oude Tonge. De brand brak kort na middernacht uit; een uur later was de boerderij verwoest.
Over de oorzaak van de uitslaande brand bij Oude Tonge is nog niets bekend.
De brandweer had het vuur na een uur onder controle.
De brandweer had het vuur na een uur onder controle. © MediaTV

22:10 - Steekpartij Hoogvliet

| Foto:
| Foto:
In Hoogvliet is gisteravond iemand neergestoken. Dat gebeurde op de Desdemonastraat in de wijk het Oude Land.
Rond tien over tien gisteravond trof de politie het slachtoffer daar aan. Mogelijk is hij in de directe omgeving van de Desdemonastraat neergestoken.
De gewonde man is naar het ziekenhuis gebracht. Voor zover bekend is er nog niemand opgepakt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl