FEYENOORD

Competitiedebuut Feyenoord Vrouwen in De Kuip mondt uit in teleurstelling

Feyenoord Vrouwen hebben met 1-4 verloren van Ajax Vrouwen in De Kuip
Feyenoord Vrouwen hebben met 1-4 verloren van Ajax Vrouwen in De Kuip © Orange Pictures - Hans van der Valk
De Feyenoord Vrouwen hebben de klassieker tegen Ajax met 1-4 verloren. De dames maakten hun competitiedebuut in De Kuip, maar hebben de ruim 14.000 toeschouwers niet tevreden naar huis kunnen sturen. Door het verlies blijven de Rotterdammers op de vijfde plaats staan in hun debuutseizoen in de Pure Eredivisie Vrouwen.
Lange tijd werd er door de Feyenoord Vrouwen toegeleefd naar deze wedstrijd; de eerste competitiewedstrijd in De Kuip en dan ook nog is tegen de Ajax Vrouwen. In de eerste minuten was het echter al duidelijk dat Feyenoord een moeilijk middag tegemoet zou gaan. Ajax zat er direct bovenop en maakte na vijf minuten al het openingsdoelpunt.
Het bleek het begin van een lange wedstrijd voor Feyenoord. Na een kwartier spelen stond het al 0-3 en leek Feyenoord zo goed als uitgespeeld. Kim Hendriks maakte halverwege de eerste helft echter de aansluitingstreffer en is dus de eerste Feyenoordvrouw met een officieel doelpunt in De Kuip. Lang kon ze hier niet van genieten, want zeven minuten scoorden de bezoekers alweer de 1-4.
Celainy Obispo kijkt ondanks het verlies tegen Ajax met een positief gevoel terug op de middag.
In de tweede helft leek Ajax het wel goed te vinden en werd de wedstrijd rustig uitgespeeld. Ook de Feyenoordvrouwen konden geen vuist maken tegen de Amsterdammers en dus was de ruststand ook direct de eindstand. De Feyenoord Vrouwen hebben uiteindelijk dus een teleurstellend debuut gehad in De Kuip, maar zullen hopen in de toekomst vaker op dit toneel te mogen spelen.

Opkomst van de Vrouwen

Ondanks het verlies waren de supporters voor de wedstrijd positief gestemd. In totaal waren er 14.618 fans in het stadion: een nieuw record voor een vrouwenelftal in Nederland. De supporters zorgden voor een mooie opkomst van de dames. Met veel vlaggen en hard zingen was het een feestje om op het veld te komen voor de Feyenoordvrouwen. Bekijk hieronder de beelden terug van de sfeer voor de wedstrijd.
Ook Manager van niet-voetbaltechnische afdelingen Raymond van Meenen keek erg uit naar de wedstrijd en had een duidelijk doel gesteld. "We wilden minstens 10.000 toeschouwers ontvangen in De Kuip en als we dat aantal zouden halen, waren we enorm tevreden geweest. Met de aantallen die er uiteindelijk waren hebben we een geweldig resultaat voor de eerste keer in De Kuip.
Bekijk hieronder het hele interview Raymond van Meenen voor de wedstrijd in De Kuip begon.