nieuws

Ook Rotterdamse politiebaas lakt voor Tijn

Ook Frank Paauw lakt voor het goede doel
Ook Frank Paauw lakt voor het goede doel © Politie - @WimHoonhout
Rotterdammers zien zaterdag mogelijk nogal wat agenten met gelakte nagels over straat lopen. De Rotterdamse politiechef Frank Paauw gaf het goede voorbeeld door zijn nagels van een kleurtje te voorzien om geld op te halen voor Serious Request.
Paauw sloot zich aan bij een actie van de ernstig zieke Tijn. De zesjarige jongen met hersenstamkanker daagde mensen uit hun nagels te lakken en geld te doneren voor kinderen die onnodig sterven aan longontsteking.
De oproep van Tijn raakte een gevoelige snaar bij de Rotterdamse politie. Volgens de korpschef halen veel politiemensen geld op voor de actie. ''Een duim voor hen en voor Tijn'', schreef Paauw zaterdag op Twitter, terwijl hij op een foto zijn gelakte vingers toont.

Ook veel andere bekende en onbekende Nederlanders lakken hun nagels voor Tijn, die eerst hoopte 100 euro op te halen. Inmiddels staat de teller bij de 'Heel Holland Lakt'-actie al op ongeveer 2 miljoen euro.
Eerder kwamen ook de reddingsbrigade en politici al met acties om geld op te halen voor Serious Request. Zo voeren tientallen motorbootjes met hulpverleners dagenlang door de regio en deden SP-Kamerleden en -medewerkers mee aan een estafettetocht.