FEYENOORD

Feyenoord besluit competitie met nipte thuisnederlaag en mag zich op gaan maken voor Tirana

FC Twente viert de 0-1, Cyriel Dessers baalt
FC Twente viert de 0-1, Cyriel Dessers baalt © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Feyenoord heeft de competitie zondagmiddag afgesloten met een nederlaag tegen FC Twente. In een warme Kuip was de nummer vier van de eredivisie nipt te sterk voor de nummer drie: 1-2.
Gernot Trauner en Tyrell Malacia ontbraken zondag bij de selectie van Feyenoord. Daardoor waren er basisplaatsen voor Marcus Pedersen en Ramon Hendriks tegen FC Twente. Op het laatste moment werd ook Reiss Nelson aan de kant gehouden door trainer Arne Slot, op zijn positie speelde Alireza Jahanbakhsh.
Veel liet Feyenoord niet zien in de eerste 45 minuten tegen FC Twente, die deden denken aan de eerste helft tegen PSV vorige week. De Rotterdammers waren slordig en kwamen niet tot het creëren van kansen.
Die kansen kwamen er aan de andere kant wel. Na een klein halfuur spelen was het raak via Dimitrios Limnios. Ricky van Wolfswinkel kwam niet langs Ofir Marciano maar kon de bal wel terugleggen op de Griek, die van dichtbij kon scoren. Tien minuten later verdubbelde Twente de voorsprong. De verdediging van Feyenoord stond helemaal verkeerd, waardoor Gijs Smal zo met de bal richting Marciano kon. De linksback schoot de bal in de korte hoek binnen: 0-2.
De tweede helft begon met een verschuiving bij Feyenoord. Jens Toornstra kwam in het veld als vervanger van Hendriks en schoof door naar het middenveld, waardoor Fredrik Aursnes centraal achterin kwam te spelen. Tien minuten later wisselde Feyenoord, deels gedwongen, nog twee keer. Orkun Kökcü kon niet verder na een scherpe tackle van Ramiz Zerrouki, Patrik Walemark verving de tegenvallende Jahanbakhsh.
Tekst gaat verder onder de foto.
Een balende Orkun Kökcü nadat hij het veld geblesseerd heeft verlaten tegen FC Twente
Een balende Orkun Kökcü nadat hij het veld geblesseerd heeft verlaten tegen FC Twente © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Na twintig minuten spelen kreeg Feyenoord pas de eerste kans in de tweede helft. Cyriel Dessers kopte de bal van dichtbij in de handen van Unnerstall. Vlak daarvoor had Michel Vlap de 0-3 op zijn schoen, maar die werd voorkomen door Marciano.
Even later was de aansluitingstreffer een feit. Nadat hij de bal meekreeg van Luis Sinisterra, schoof Dessers de bal in de verre hoek langs Unnerstall. Zo’n zeven minuten later had Dessers de stand alweer helemaal gelijk kunnen trekken. De spits van Feyenoord ging wel om Unnerstall heen, maar speelde de bal daarna te ver voor zich uit.
Tien minuten voor tijd ontsnapte Feyenoord wonderbaarlijk genoeg aan de 1-3. Na een fout van Lutsharel Geertruida, die zichzelf ook nog licht blesseerde, kon Twente met twee man richting Marciano. Van Wolfswinkel had de bal voor het inschieten, maar schoof ‘m voor open doel wonder boven wonder naast.
Daarmee bleef het de laatste minuten spannend in een warme Kuip. Maar een gelijkmaker kwam er niet meer. Feyenoord kan zich klaar gaan maken voor 25 mei, voor de finale van de Conference League tegen AS Roma.
Kijk terug op Feyenoord-FC Twente via ons liveblog.

Feyenoord - FC Twente 1-2 (0-2)

27' Dimitrios Limnios 0-1
37' Gijs Smal 0-2
67' Cyriel Dessers 1-2
Opstelling Feyenoord: Marciano; Pedersen, Geertruida, Senesi (84' Bassett), Hendriks (46' Toornstra); Aursnes, Kökcü (55' Hendrix), Til (66' Linssen); Jahanbakhsh (55' Walemark), Dessers, Sinisterra

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl