SPARTA

Aanvoerder Auassar is trots op Sparta: 'We zijn Italianen geworden'

Adil Auassar (midden) viert de zege van Sparta met Sven Mijnans (links) en Younes Namli
Adil Auassar (midden) viert de zege van Sparta met Sven Mijnans (links) en Younes Namli © VK Sportphoto - Mischa Keemink
"Spanning van een ander niveau", zo beschrijft aanvoerder Adil Auassar de aanloop van Sparta richting het cruciale duel met Heracles. De Rotterdammers verzekerden zich zondag van nog een seizoen eredivisie, door in Almelo met 3-1 te winnen en zo op de veilige veertiende plek te eindigen.
"Bij het ontbijt begon de spanning op te lopen", vertelt Auassar. "Je wil zo snel mogelijk in de kleedkamer zijn. Zodra je het veld op gaat ben je van de spanning af. We hebben kalm en gefocust gespeeld. Zakelijk en volwassen, op de juiste momenten prikken. Dat hebben we laten zien vandaag, heel solide."
Auassar is vooral trots op hoe Sparta de wedstrijd tegen Heracles uitspeelde. "We zijn Italianen geworden dit seizoen. Ik heb echt genoten van de spelers en de staf, ongekend wat voor teamprestatie wij dit seizoen neerzetten met alles wat er gebeurd is."
De aanvoerder van Sparta is ook complimenteus over zijn trainer, Maurice Steijn. "Hij verdient misschien nog wel het grootste compliment, als je ziet op welk moment hij instapt. Maar ook de vorige trainer heeft een aandeel gehad in dit seizoen. De afgelopen wedstrijden feliciteerden Henk (Fraser, red) en Henk (van Stee, red.) me met de overwinningen, ik ga ervanuit dat er nu weer een berichtje van ze tussen zit."
Tekst gaat verder onder het interview met Adil Auassar.
Aanvoerder Auassar is trots op Sparta: 'We zijn Italianen geworden'
De man die de complimenten krijgt van zijn aanvoerder, Steijn zelf, relativeert de sportieve prestatie van Sparta. "Ik ben ook nuchter in dat soort dingen. Wat je de afgelopen weken meemaakt, met de bedreigingen richting m'n gezin, maar ook het vreselijke nieuws rond Ralf Seuntjens (waarbij een tumor werd geconstateerd, red.) plaatst alles in perspectief." Steijn gaat maandag aangifte doen vanwege bedreigingen richting zijn gezin.
De trainer van Sparta had voor de wedstrijd al het gevoel dat Sparta, ondanks de standen op de andere velden, móést winnen van Heracles. "Omdat Willem II en Fortuna punten zouden pakken."
Tekst gaat verder onder het interview met Lennart Thy.
Lennart Thy: 'Trainerswissel heeft de ploeg mentaal vrij gemaakt'
"We hebben heel geduldig gespeeld, vanaf de 35ste minuut zijn we meer aan het voetballen toegekomen. Misschien toch wat spanning het eerste halfuur, wat logisch is. In de tweede helft hebben we de mogelijkheden die er waren uitgespeeld en op de juiste momenten gescoord."
"Ik vond ons aan de bal tegen FC Groningen en PEC Zwolle beter", vervolgt Steijn. "Maarja. Who cares. We hebben een ongelooflijke prestatie neergezet met z'n allen. Het is een soort jongensboek dat we nu aan het schrijven zijn."
Steijn over 'ongelooflijke prestatie' Sparta: 'Soort jongensboek'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl