SPARTA

Publiekslieveling Maduka Okoye doet een belofte: 'Ik kom zeker terug naar Sparta!'

Maduka Okoye krijgt een waardig afscheid bij Sparta
Maduka Okoye krijgt een waardig afscheid bij Sparta © VK Sportphoto - Mischa Keemink
In twee jaar tijd heeft Maduka Okoye zich ontpopt tot de publiekslieveling van Sparta. Met pijn in het hart vertrekt hij deze zomer naar Watford. 'Het is klaar, maar ooit kom ik hier terug', zegt hij in zijn afscheidsinterview op het Kasteel.
Meermaals verlaat Maduka Okoye het spelershome. Buiten vragen tientallen supporters om een foto met de doelman van Sparta. Niemand wordt teleurgesteld. Tussen de handtekeningen- en selfiejagers vindt Okoye een rustmoment in de kamer van de fysiotherapeut.
"Het is klaar helaas", realiseert hij. "Deze club zit echt in mijn hart en dat meen ik. In twee jaar heb ik hier zoveel meegemaakt. Het was de tijd van mijn leven en die zal ik nooit vergeten."
Toch tekende de keeper van het Nigeriaanse nationale elftal een jaar geleden een contract bij Watford, dat inmiddels is gedegradeerd naar het Engelse Championship. "Het liefst had ik hier vijftien jaar gespeeld, maar ik moet ook aan mijzelf denken. Ik droom van de Champions League winnen. Daar werken mijn vader, mijn familie en ik hard voor. Ik weet dat het kan gebeuren."
Bekijk hier het gehele interview met Maduka Okoye. Tekst gaat verder onder de video.
Tijdens de huldiging in het stadion schreeuwde Okoye dat hij ooit terugkeert op het Kasteel. Een uur later staat hij nog altijd achter zijn woorden. "Het is nooit te laat om terug te keren. Als keeper kan je lang spelen. Natuurlijk wil ik de komende tien tot twaalf jaar op het hoogste niveau spelen en ooit de Champions League winnen. Maar in mijn laatste jaren zie ik mij hier wel al spelen. Waarom? Het is een gevoel. Als ik terugkijk op mijn jaren hier, word ik emotioneel. Niemand kende mij, toen ik nog bij Jong Düsseldorf speelde. Zonder Sparta had ik hier nu nooit gestaan. Ik hou echt van de club. En van Rotterdam."
Bekijk hier het onthaal van de Sparta-spelers en het feest op het Kasteel: