112

112-nieuws: Ook tweede gewonde schietpartij Alblasserdam uit ziekenhuis | Politie vindt materiaal drugslab bij woningbrand Schiebroek

Hulpdiensten in Alblasserdam
Hulpdiensten in Alblasserdam © JB Media
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van maandag 16 mei.

18:23 - Ook tweede gewonde van schietpartij in Alblasserdam ontslagen uit het ziekenhuis

De twee mensen die gewond raakten bij het schietdrama op zorgboerderij Tro Tardi in Alblasserdam zijn weer thuis. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Het gaat om een 12-jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht en een 20-jarige vrouw uit Alblasserdam. Eén van hen mocht eind vorige week het ziekenhuis al verlaten.

13:13 - Politie vindt materiaal drugslab bij brand in seniorenflat Schiebroek

De politie heeft maandag een man van 69 jaar aangehouden nadat agenten materialen aantroffen die gebruikt worden voor het versnijden van drugs in een drugslab. Het gaat om chemische middelen, poeder en andere materialen waarvan bekend is dat ze gebruikt kunnen worden bij het bewerken van harddrugs.
De spullen lagen in de flatwoning aan de Hamakerstraat in Rotterdam-Schiebroek waar in de nacht van zondag op maandag brand woedde. Een deel van de flat waar senioren en mensen met een beperking wonen, de Wilgenstaete, moest ontruimd worden.

12:39 - KNMI: Code geel vanwege kans op windstoten

Het KNMI geeft voor onder andere Zuid-Holland code geel af vanwege kans op windstoten en onweersbuien.

11:25 - Brand in woning in Schiedam

In een woning in Schiedam aan de Heemskerkstraat heeft een brand gewoed. De woning bevindt zich in een gebouw van vier verdiepingen. Er zijn twee gewonden. Het lijkt erop dat de brand ontstaan is op de eerste verdieping. Over de ernst van hun situatie kon de woordvoerder nog geen mededelingen doen. Een mobiel medisch team is opgeroepen.
Een appartement in Schiedam brandde helemaal uit
Een appartement in Schiedam brandde helemaal uit © GinoPress

9:55 - Ongeluk A4 Rotterdam richting Den Haag, 2 rijstroken dicht

De vertraging is langer dan 25 minuten, meldt de ANWB.

7:30 - Auto over de kop in Dordrecht

Aan de Zuidendijk in Dordrecht is rond 6:30 een auto over de kop geslagen en tegen een boom geknald. De politie meldt dat de brandweer de bestuurder uit de auto moest bevrijden omdat hij bekneld zat. Een trauma-arts behandelde hem ter plaatse. Er was geen andere auto betrokken bij het ongeluk.
Op de Zuiderdijk in Dordrecht vloog een auto over de kop
Op de Zuiderdijk in Dordrecht vloog een auto over de kop © Busink

6:15 - Explosie voor deur café Pacha in Schiedam

Voor de deur van café Pacha aan de Hoogstraat in Schiedam heeft in de nacht van zondag op maandag een explosie plaatsgevonden. Op foto's is te zien dat de politie en brandweer ter plaatse waren en dat de buurt afgezet was met rode linten. Een ruit ging aan diggelen en de voordeur raakte beschadigd. Een getuige meldt dat de explosie veroorzaakt is door vuurwerk.
Ruit aan diggelen en deur kapot na explosie voor café Pacha in Schiedam
Ruit aan diggelen en deur kapot na explosie voor café Pacha in Schiedam © MediaTV

5:45 - Vrouw in kritieke toestand naar ziekenhuis bij brand in Rotterdam-Noord

In de nacht van zondag op maandag woedde een korte maar hevige brand in de woonkamer van een woning aan de Philips Willemstraat in het Kleiwegkwartier in Rotterdam-Noord. Volgens de brandweer was er veel rook. Een vrouw in de woning had veel rook ingeademd en is in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis.
In een woning aan de Philips Willemstraat brak brand uit
In een woning aan de Philips Willemstraat brak brand uit © MediaTV