VERKEER

Ketheltunnel A4 weer open na sluiting wegens ziekmeldingen bij Rijkswaterstaat

Ketheltunnel (ter illustratie)
Ketheltunnel (ter illustratie) © Rijnmond
De Ketheltunnel op de A4 is weer open. Rijkswaterstaat sloot de tunnel tot 8:45 omdat Rijkswaterstaat te weinig personeel had maandagochtend om toezicht in de tunnel te houden. Het wegennet in de omgeving liep helemaal vast door de sluiting van de tunnel, meldt de ANWB.
Maandagochtend vroeg meldden twee werknemers van Rijkswaterstaat zich ziek. Zij houden normaal gesproken toezicht op de Ketheltunnel via camerabeelden. Als er iets loos is, kunnen zij ingrijpen.
Omdat zij er niet waren, was er geen toezicht mogelijk via de camerabeelden, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Dat is onveilig.

Andere ploeg neemt dienst over

Rijkswaterstaat vroeg andere werknemers hun dienst over te nemen. Die arriveerden om 8:00 en zitten nu dus achter de monitoren waarop de beelden van het verkeer in de Ketheltunnel te zien zijn. Het duurde drie kwartier om de wegafsluitingen weg te halen. Daarna ging de tunnel weer open. Tot die tijd moest het verkeer maandagochtend in beide richtingen via de A13/A20 rijden.
Tekst gaat door onder tweet:

Vertragingen door sluiting tunnel

Het verkeer op onder andere de A4 bij Delft en de A15 bij de Beneluxtunnel liep helemaal vast door de sluiting van de Ketheltunnel bij Schiedam. Dat meldde de ANWB.
Tekst gaat door onder tweet:

Verbazing over oorzaak sluiting tunnel, verontwaardiging op Facebook

Automobilisten buitelden maandagochtend over elkaar heen op twitter over de sluiting van de Ketheltunnel. Drie voorbeelden: een man die op zijn eerste werkdag van zijn nieuwe werkgever op tijd wil zijn, moet van Vlaardingen naar Delft. Hoe dan? Een ander vindt dat hieruit blijkt dat Nederland een 'karikatuur van een derde wereldland' is. Weer een ander vindt dat personeel van Rijkswaterstaat vanachter het bureau vandaan had moeten komen om ter plekke toezicht te gaan houden om de tunnelsluiting te voorkomen. Op de Facebook-pagina van RTV Rijnmond staan commentaren als "schandalig", "kansloos" en "te gek voor woorden".
Op de Facebookpagina van RTV Rijnmond nemen reaguurders geen blad voor de mond
Op de Facebookpagina van RTV Rijnmond nemen reaguurders geen blad voor de mond © Facebook