nieuws

Schapenpoep maakt honden IJsselmonde ziek

schaap1.cropresize.tmp.JPG
schaap1.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - Hondenbezitters in Rotterdam-IJsselmonde zijn niet blij met de grazende schapen in het park bij de Arthurweg nabij de snelweg A16. Hun honden eten de uitwerpselen van de grazers en daar worden ze ziek van.
De deelgemeente IJsselmonde heeft de grazende schapen ingezet om op een natuurlijke manier het gras te maaien en de verspreiding van de bloemzaden bevorderen.
De rottweiler Gator van buurtbewoonster Margaret Bijleveld werkt de schapenpoep met grote brokken naar binnen. Echt lekker zijn de uitwerpselen niet; het beest wordt er misselijk van, gaat braken of raakt aan de diarree. Ook vindt Margaret het vervelend dat ze bij het uitlaten van de hond op haar tenen moet lopen om niet uit te glijden over de schapenstront.
Ze zou dan ook het liefst willen dat de schapen uit het park in IJsselmonde verdwijnen. Schaapsherder Martin Oosthoek vindt dat de ‘schade’ voor de honden wel meevalt. Honden kunnen volgens hem wel misselijk worden van schapenpoep, maar echt ziek worden ze er niet van.
Luister naar een verslag van Marion Keete