112

Monteurs twijfelen geen moment en redden mensen uit brandend huis in Schiedam

Een appartement in Schiedam brandde helemaal uit
Een appartement in Schiedam brandde helemaal uit © GinoPress
Monteurs hebben drie mensen, onder wie een kind, gered uit een brandende woning aan de Heemskerkstraat in Schiedam. Zowel de monteurs als de aanwezigen in het brandende pand zijn gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Een persoon heeft daarbij brandwonden opgelopen.
Iets voor 11:00 uur maandagochtend brak de brand uit op de eerste verdieping van de flat in Schiedam. De vlammen sloegen daarbij vrijwel meteen uit de woning. Mensen die aan het werk waren rondom het huis hebben geholpen de drie mensen uit het brandende huis te krijgen.
Door de hevigheid van de brand werd een traumahelikopter ingevlogen en stonden meerdere ambulances paraat. Zes mensen zijn uiteindelijk gecontroleerd, omdat ze rook hadden ingeademd. Vijf van hen moesten mee naar het ziekenhuis voor behandeling.
Het is nog onduidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Dit wordt onderzocht door de brandweer. De woning is bij de brand volledig verwoest. Ook de bovenliggende woning in de flat van vier etages liep schade op.