FC RIJNMOND PODCAST

Podcast Sparta: 'Veel clubs zeggen uniek te zijn, maar wij zijn het'

Adil Auassar
Adil Auassar © VK Sportphoto
Sparta blijft na een krankzinnige zondag in de eredivisie en daar zijn Ruud van Os en Anton Slotboom maar wat blij mee. Zij zijn onder de indruk hoe trainer Maurice Steijn het elftal zo snel naar zijn hand heeft gezet. In vier wedstrijden pakte hij met Sparta tien punten, voldoende voor rechtstreekse handhaving op het hoogste niveau.
"Alles wat in de beginfase van het seizoen tegenzat, zit de laatste weken wel mee", zegt een opgeluchte Van Os in Podcast Sparta. "Aan het begin van het jaar zou de handsbal van Aron Meijers een penalty zijn geweest, maar nu komt ie via het dijbeen en mag er doorgespeeld worden. Dit dwing je niet af zonder een beetje toeval en geluk."
Bij Slotboom gaat de lach niet meer van zijn gezicht. De Spartaan kan er maar niet achter komen wat Steijn anders heeft gedaan sinds het vertrek van Henk Fraser. "Als je naar zijn interviews luistert, krijg je er niet echt hoogte van. Ik denk dat de goal tegen AZ het kantelpunt was binnen de selectie."
Van Os vindt de handhaving van Sparta ook de verdienste van Fraser. "Bij hem stond de verdediging als een blok beton, Steijn heeft wat meer aanvallende intenties. Bij Fraser waren de resultaten slecht dus krijg je wat rumoer in de kleedkamer."

Sfeer op het Kasteel

Van Os en Slotboom genoten zondag van de sfeer op het Kasteel, waar de wedstrijd tegen Heracles Almelo op een groot scherm te zien was. "Alle Spartanen waren speler van de week. We mogen heel trots zijn op wat er is gebeurd de afgelopen maand. Veel clubs zeggen uniek te zijn, maar wij zijn het."
De mannen praten verder over het vertrek van doelman Maduka Okoye, de organisatie van Sparta op het Kasteel en over de ruim 2500 mensen die met hen in het stadion aanwezig waren.
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!