FC RIJNMOND

FC Rijnmond: 'Ik heb Henk Fraser hoog zitten, maar met hem was Sparta er niet in gebleven'

Robert Maaskant in FC Rijnmond
Robert Maaskant in FC Rijnmond © Rijnmond
In onze voetbaltalkshow FC Rijnmond ging het uiteraard lang over het krankzinnige slot van de competitie van Sparta. De Rotterdamse club handhaafde zich zondag in de eredivisie door bij Heracles Almelo te winnen. Met trainer Maurice Steijn als opvolger van Henk Fraser startte de opmars. "lk heb Fraser hoog zitten, maar met hem was Sparta er niet in gebleven", zegt Robert Maaskant.
Tien punten pakte Steijn in vier duels met Sparta. Het juiste zetje kreeg hij in de thuiswedstrijd tegen AZ, met de late goal van Vito van Crooij. "De factor geluk speelt wel een rol, maar daar hoef je je ook niet voor te schamen. Met inderdaad die onterechte vrije trap tegen AZ die erin vloog", aldus Harry van der Laan.
Maaskant: "Het programma van Sparta in de laatste weken van de competitie was redelijk gunstig. Met PEC Zwolle, FC Groningen won helemaal niets meer. Maar goed, je moet het wel even doen. Ik had er het hele seizoen geen vertrouwen in, maar dit is een geweldige ontknoping voor Sparta."
Maduka Okoye speelde zijn laatste wedstrijd voor Sparta tegen Heracles Almelo. De doelman verkast naar Watford. "Okoye is misschien wel de populairste Sparta-speler van deze eeuw. Hij heeft alles mee en is bovendien een leuke vent. Ja, dan ben je populair. Niet alleen bij de mannen, maar ook bij de vrouwen", lacht Ruud van Os. Van der Laan: "Hij heeft de ideale bouw, het atletisch vermogen en het talent."
Feyenoord verloor in de laatste speelronde van de eredivisie met 1-2 van FC Twente. Een slechte generale richting de Conference League finale op 25 mei tegen AS Roma. Alireza Jahanbakhsh stond in de basis. Onbegrijpelijk, vindt Van der Laan. "Iedere trainer heeft zijn eigenaardigheden. Arne Slot kent hem nog van AZ, maar die jongen moet je afschrijven. Hij is niet goed genoeg voor Feyenoord. Het publiek is hem ook zat, dat merk je aan de reacties als Jahanbakhsh een bal kwijtraakt."
In FC Rijnmond gaat het verder over de race tegen de klok van Justin Bijlow op weg naar Tirana én de promotiekansen van Excelsior. De Kralingers spelen deze week in de nacompetitie tegen Heracles Almelo.
Kijk hieronder naar onze voetbaltalkshow FC Rijnmond: