WEERBERICHT

Het weer van vandaag: Perioden met zon

Het weerbeeld van dinsdag 17 mei 2022
Het weerbeeld van dinsdag 17 mei 2022 © Ed Aldus
Vanochtend komt er eerst meer bewolking voor, maar het blijft vrijwel overal droog. Vooral vanmiddag zijn er mooie zonnige perioden. De temperatuur loopt uiteen van 22 graden langs de kust tot 25 graden landinwaarts. De wind waait zwak en aan zee matig en komt vanmiddag langs de kust uit het noorden en landinwaarts uit het zuiden tot zuidwesten.
Vanavond en vannacht zijn er opklaringen en blijft het droog. In de loop van de nacht neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe. De temperatuur daalt naar een graad of 15. Er waait een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot zuidwesten.
Morgen zijn er perioden met zon en trekken in de ochtend ook enkele wolkenvelden over de regio naar het oosten. Het blijft droog en de temperatuur loopt in de middag uiteen van 20 graden langs de kust tot 25 graden in het oosten van het Rijnmondgebied. De wind gaat al snel uit het westen waaien en is zwak tot matig van kracht.

Vooruitzichten

Op donderdag en vrijdag wisselen zon en bewolking elkaar af en valt er verspreid een regen- en onweersbui. In het weekend zijn er zonnige perioden en blijft het vrijwel overal droog. Donderdag wordt het rond 23 graden en op vrijdag een graad of 20. In het weekend wordt tamelijk koele lucht aangevoerd en komt de temperatuur niet hoger uit dan 18 graden. Ook de hele volgende week blijft het koel voor de tijd van het jaar.

Gemiddelde Rotterdam-The Hague Airport

Tussen 11 en 20 mei bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 17,7 graden en de minimumtemperatuur 7,7 graden. Er valt gemiddeld 17,6 mm neerslag.