COOLSINGEL

Zo werd de luchtbrug over de Coolsingel gehangen

De Rooftop Walk wordt geplaatst in het centrum van Rotterdam
De Rooftop Walk wordt geplaatst in het centrum van Rotterdam © Ossip van Duivenbode, Rotterdamse Dakendagen
De luchtbrug over de Coolsingel is af. In de nacht van maandag op dinsdag werd de zestig meter lange Rooftop Walk ingehangen. Volgende week kunnen mensen ook zelf van bovenaf kijken op de Coolsingel.
De brug hangt dertig meter boven het straatniveau tussen de Bijenkorf en het WTC. In totaal maakt het deel uit van de zeshonderd meter lange dakwandeling.
Zo wordt de loopbrug over de Coolsingel op zijn plek gehangen
De Rooftop Walk is een initiatief van de Rotterdamse Dakendagen en is ontworpen door de Rotterdamse Dakendagen en architectenbureau MVRDV. De route gaat over het dak van de Bijenkorf en eindigt op het dak van de Q-park naast het warenhuis. Via een steigertrap gaan de mensen daarna naar beneden richting de Aert van Nesstraat.
Volgens de bedenkers 'beleven bezoekers tijdens de wandeling hoe de ruimte op platte stadsdaken beter benut kan worden'. Zo staat er een tiny house inclusief bewoners op het dak, verbeelden kunstenaars een duurzame toekomst voor stedelingen en wordt op nieuwe manieren energie opgewekt, regenwater gebruikt en het dak vergroend.