112

112-nieuws teruglezen: 20 jaar cel en tbs geëist in hoger beroep zaak rapper Feis | 'Oorzaak brand Schiedam niet te achterhalen'

Rapper Feis: de avond van het schietincident
Rapper Feis: de avond van het schietincident © MediaTV
In dit bericht hielden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van dinsdag 17 mei.

17:23 - Drugsuithaler uit Dordrecht krijgt vier maanden cel

Er stonden vandaag drie uithalers voor de rechter tijdens een zogeheten 'supersnelrechtzitting'. Een 32-jarige Dordtenaar kreeg 4 maanden cel opgelegd. De zaak van een 23-jarige Rotterdammer is aangehouden omdat er meer onderzoek moet worden gedaan.

16:10 - 20 jaar cel en tbs geëist in hoger beroep zaak rapper Feis

De eis in hoger beroep is hetzelfde als de straf die de rechtbank eerder oplegde. Silfano M., de verdachte, zou tijdens de jaarwisseling van 2018 en 2019 rapper Feis om het leven hebben gebracht in een café aan de Binnenweg in Rotterdam. Daarbij raakte de broer van de rapper zwaargewond.
Tijdens het politieonderzoek en bij de rechtbank wilde de verdachte weinig tot niks zeggen. Dat was nu anders, zegt het Openbaar Ministerie: "Tijdens het hoger beroep kwam M. alsnog met een gedeeltelijke verklaring die er, volgens de advocaat-generaal, op neerkomt dat hij “eigenlijk niet anders kon dan schieten.”"

12:31 - Oorzaak brand Heemskerkstraat Schiedam niet te achterhalen

Het zal nooit duidelijk worden hoe afgelopen maandag de uitslaande brand is ontstaan in een woning aan de Heemskerkstraat in Schiedam. Dat zegt de politie na onderzoek. "De brand heeft alle sporen verwoest die kunnen wijzen op een oorzaak", zegt een woordvoerder. De brand is ontstaan in de woonkamer. De mensen in de woning werden gewaarschuwd door de rookmelder.

12:25 - Ongeluk op de A16 bij Van Brienenoordbrug

Bij de Van Brienenoordbrug is een ongeluk gebeurd. Het verkeer wordt omgeleid via de parallelbaan. Aanvankelijk was er nauwelijks overlast, maar een half uur na de eerste melding begon toch een fikse file ontstaan op de A16 richting het Terbregseplein. Rijkswaterstaat constateert dat veel mensen het rode kruis boven weg negeren.