nieuws

Alcoholverbod in Nesselande aanstaande

nnesselande30_06.MXF.cropresize.tmp.jpg
nnesselande30_06.MXF.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De deelgemeente Prins Alexander gaat in augustus een alcoholverbod instellen voor de Siciliëboulevard in Nesselande. Het verbod is aangevraagd bij burgemeester Aboutaleb en kan over ruim een maand ingaan.
Ook worden er meer stadswachten ingezet om de overlast van hangjongeren bij het strandje bij de Zevenhuizerplas tegen te gaan.
Dit heeft portefeullehouder Buitenruimte Henk Koedijk van de deelgemeente Prins Alexander gezegd in een vraaggesprek met TV Rijnmond.
De omwonenden van het recreatiestrand zeggen last te hebben van het lawaai die de jongeren veroorzaken. Zij vinden dat er strafbare dingen gebeuren, zoals hard rijden en drugsgebruik. De deelgemeente riep de omwonenden met flyers op om vaak en snel de politie te bellen als ze last hebben van groepen hangjongeren. Afgelopen weekend moest de politie zelfs charges uitvoeren op de jongeren in toom te houden.
Koedijk zegt dat de klachten van de omwonenden bij de deelgemeente bekend zijn en hij hoopt op een zelfde effect als het alcoholverbod dat eerder in Prinsenland werd ingesteld. “Ik hoop dat er meer rust ontstaat, maar een garantie geven dat ik niet. Het strand heeft met deze temperaturen nu eenmaal een aantrekkingskracht op jongeren”, zegt Koedijk.
Volgens de portefeuillehouder moeten omwonenden ook accepteren dat de boulevard jongeren aantrekt die op zoek zijn naar vertier: "Dit hoort bij een grote stad en de bewoners hadden vantevoren kunnen weten dat ze gingen wonen op een plek waar veel mensen samenkomen."
Kijk naar een verslag van Sanne Teijn