FINALE

Bericht van de Albanese politie: hier vind je de fanzone van Feyenoord in Tirana

Supporters van Feyenoord steken vuurwerk af
Supporters van Feyenoord steken vuurwerk af © Orange Pictures - Peter Lous
Met de finale van de Conference League in zicht is het niet alleen aftellen voor de teams en de supporters van Feyenoord en AS Roma, maar ook voor de politie, beveiligers en stewards in het stadion. Zij moeten ervoor zorgen dat de finale in Tirana op rolletjes verloopt. Dinsdagmiddag hield de Albanese staatspolitie een persconferentie. Deze dingen werden gezegd en kunnen voor jou belangrijk zijn.

Hier vind je de fanzone

De supporters van Feyenoord en van AS Roma hebben ieder een eigen fanzone gekregen waar de fans voorafgaand aan de wedstrijd kunnen voorbereiden. Voor de fans van Feyenoord is dit de promenade Murat Toptani, zo'n anderhalve kilometer ten noorden van het stadion, een kleine twintig minuten lopen.
Zo loop je van de fanzone naar het stadion
Zo loop je van de fanzone naar het stadion © Google Maps
De fans van AS Roma hebben een plek ten zuiden van het stadion toegewezen gekregen bij het amfitheater van Tirana. Vanaf daar is het zo'n vijftien minuten lopen naar het stadion. Beide groepen supporters worden vanaf de fanzone begeleid naar het stadion.

Maximaal drie jaar voor vuurwerkbezit

De staatspolitie van Albanië maakte van de gelegenheid gebruik om te verduidelijken dat er straffen uitgedeeld kunnen worden aan fans die zich misdragen. Zo levert het betreden van het speelveld tijdens de wedstrijd een boete op van maximaal 100 duizend ALL (ongeveer 865 euro). Wanneer dit zorgt voor een belemmering van de wedstrijd, is de maximale straf drie maanden cel.
Voor het gooien van voorwerpen op het speelveld of het in bezit hebben van vuurwerk of vlammenwerpers kun je maximaal drie jaar cel krijgen.