112

112-nieuws teruglezen: Zes mannen opgepakt na vondst van zo'n 200 kilo heroïne | Twee vuurwapens gevonden in auto

De politie praat met een man na het schietincident in café 't Halve Uurtje
De politie praat met een man na het schietincident in café 't Halve Uurtje © MediaTV
In dit bericht hielden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van woensdag 18 mei.

16:25 - 240 kilo heroïne gevonden in Ridderkerk

In een loods aan de Schaapherderweg in Ridderkerk zijn vorige week maandag zes mannen aangehouden. In het pand is 241 kilo heroïne gevonden, goed voor een straatwaarde van bijna 8 miljoen. Er lag ook een vuurwapen in de loods.
Alle verdachten zitten vast. Het gaat om een 32-jarige man uit Barendrecht, een 35-jarige man uit Maassluis, een 20-jarige man uit Schiedam en drie Rotterdammers van 23, 27 en 33 jaar oud.

15:11 - Vuurwapens gevonden in Barendrechtse auto

In een auto aan de Strausslaan zijn dinsdag twee vuurwapens gevonden. De inzittenden waren er eerder op hoge snelheid vandoor gegaan toen agenten ze wilden aanspreken op de flinke rommel, die ze rond de auto hadden liggen. Na een korte achtervolging lieten ze hun auto op de Strausslaan achter en gingen ze er rennend vandoor. In de auto vonden agenten de vuurwapens.

14:50 - Geen treinen tussen Schiedam en Delft

Tussen Schiedam en Delft reden tot 17:45 uur geen treinen. Woensdagmiddag heeft er rond 14:00 uur een aanrijding met een persoon plaatsgevonden, daardoor is alle treinverkeer op dit traject gestremd. Lees hier meer.
Rond 17:45 uur reden de treinen weer.
Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfmoord helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch op 113 of 0800-0113.

12:53 - Vier Rotterdammers aangehouden na schietpartij

De Rotterdamse politie heeft dinsdagochtend vier Rotterdammers gearresteerd. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een vechtpartij en schietincident in café 't Halve Uurtje aan de Wolphaertsbocht op zaterdag 19 maart. De verdachten zijn respectievelijk 22, 23 en 27 jaar.
Volgens de politie was er eerst een vechtpartij in het café, waarna iemand een vuurwapen trok. Meerdere personen hielden het wapen vervolgens vast en meerdere personen werden bedreigd - de café-eigenaar incluis.

12:42 - Twee lichamen gevonden in Rotterdam

De politie doet onderzoek na de vondst van een lichaam op het Weena in het centrum van Rotterdam. Dat lichaam werd rond half acht aangetroffen ter hoogte van de parkeergarage schaatsbaan. Ook in de 2e Petroleumhaven in de Botlek is een lichaam gevonden.
Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van het slachtoffers en de doodsoorzaak. De politie kan over beide zaken nog niets zeggen.

12:30 - Update: stroomstoring Spijkenisse verholpen

De stroomstoring in Spijkenisse is verholpen, dat meldt Stedin. De oorzaak bleek een defecte elektriciteitskabel. Alle 1200 aansluitingen hebben weer stroom.

11:36 - Stroomstoring in Spijkenisse raakt 1200 aansluitingen

In Spijkenisse zitten 1200 aansluitingen zonder stroom, dat meldt Stedin. De oorzaak van de stroomstoring is nog niet bekend. Monteurs zijn onderweg voor herstel van de stroomvoorziening.

06:02 - Brommobiel gaat in vlammen op na botsing met busje

In Schiedam is woensdagochtend een brommobiel afgebrand nadat deze op een stilstaand busje botste. Een brommobiel is een bromfiets met meer dan twee wielen, die lijkt op een kleine auto en maximaal 45 kilometer per uur rijdt.
De bestuurder kon zichzelf op tijd in veiligheid brengen, bij het ongeval raakte hij wel gewond. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn brommobiel was niet meer te redden door de brandweer. Ook het bestelbusje waar de man tegenaan reed en een scooter die in de buurt stond, raakten beschadigd.
De brommobiel wordt geblust door de brandweer
De brommobiel wordt geblust door de brandweer © FlashphotoNL

01:05 - Meerdere felyx-deelscooters uitgebrand in Krimpen aan den IJssel

In Krimpen aan den IJssel zijn dinsdagnacht drie felyx-deelscooters uitgebrand. Dit gebeurde aan de Nieuwe Tiendweg. Twee van de drie deelscooters gingen volledig in vlammen op, een derde is zwaar beschadigd.
Het is de tweede scooterbrand in Krimpen aan den IJssel in korte tijd, brandstichting wordt daarom niet uitgesloten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl