nieuws

Jong Sparta naar Nieuw-Terbregge

201012feb_RTV_Sparta_kasteel.cropresize.tmp.cropresize.tmp.cropresize.tmp.cropresize.tmp.JPG
201012feb_RTV_Sparta_kasteel.cropresize.tmp.cropresize.tmp.cropresize.tmp.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - In het kader van de noodzakelijke bezuinigingen heeft de leiding van Sparta besloten het beloftenelftal niet langer op het Kasteel te laten spelen.
Met ingang van komend seizoen zal het elftal van trainer Geert Meijer de thuiswedstrijden en trainingen afwerken op jeugdcomplex Nieuw-Terbregge. Alleen voor de duels met Jong Ajax, Jong Feyenoord en Jong PSV wordt naar het stadion in Spangen uitgeweken.
Om de kosten nog verder te drukken zal tijdens de thuiswedstrijden van het eerste elftal het spelershome gesloten blijven. De selectie-spelers en hun aanhang zullen zich na afloop in de businesslounge op de eerste etage moeten vermaken.
Door de degradatie naar de eerste divisie is Sparta gedwongen een forse bezuiniging door te voeren. De begroting van 10 miljoen euro moet worden teruggebracht naar vijf miljoen. Met het niet verlengen van de contracten van meerdere spelers is een eerste aanzet gegeven. Ook het ontslag van diverse medewerkers op de burelen van Kasteel was noodzakelijk. De opbrengst uit de verkoop van Nick Viergever en Erik Falkenburg aan AZ (circa twee miljoen euro) wordt gebruikt om het tekort op de lopende begroting grotendeels af te dekken. Dat tekort bedraagt zo'n drie miljoen euro.