FEYENOORD

Geen Europese prijs voor oud-Feyenoorder Van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst als manager van Rangers FC
Giovanni van Bronckhorst als manager van Rangers FC © Orange Pictures - Bruce White
Voormalig Feyenoord-hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst heeft woensdagavond met Rangers FC de finale van de Europa League verloren. De Schotten legden het in Sevilla af tegen het Duitse team Eintracht Frankfurt. Na de reguliere speeltijd en de verlenging stond een 1-1 stand op het scorebord.
Rangers kwam in de tweede helft op een 1-0 voorsprong via een geplaatst schot van Joe Aribo. Eintracht Frankfurt deed even later via Rafael Santos Borré wat terug. De Colombiaan maakte de 1-1 voor de Duitsers. Vervolgens zouden beide ploegen niet meer scoren, waarna penalty's moesten uitwijzen welke club de Europa League zou winnen.
Aaron Ramsey miste als enige een strafschop namens Rangers. Eintracht Frankfurt pakte dus uiteindelijk de beker. Bij de Duitsers zat oud-Spartaan Ragnar Ache heel de finale op de bank.

Feyenoord

In november 2021 nam Van Bronckhorst bij Rangers het stokje over van Steven Gerrard. Hij was in het verleden succesvol als hoofdtrainer van Feyenoord. Met de Rotterdammers veroverde Gio in het seizoen 2016/2017 het landskampioenschap. Ook pakte hij twee keer de beker en de Johan Cruijff Schaal met Feyenoord.
Komende zaterdag kan Van Bronckhorst zich met Rangers alweer revancheren. Dan staat de Schotse bekerfinale tegen Hearts op het programma.