FINALE

Ondanks teleurgestelde raad en actie Leefbaar géén huldiging van Feyenoord op de Coolsingel

Huldiging Feyenoord in het centrum van de stad
Huldiging Feyenoord in het centrum van de stad © archief
Hoe graag de Rotterdammers het ook willen, een huldiging van Feyenoord na het winnen van de Conference League is op de Coolsingel niet mogelijk. Er zijn niet voldoende mensen en materieel om dat te organiseren. Een spontane hulpactie van Leefbaar Rotterdam heeft ook niet voldoende opgeleverd.
Na de mededeling van burgemeester Ahmed Aboutaleb vorige week donderdag in de gemeenteraad dat het eventuele huldigingsfeest in de Kuip wordt gevierd en niet op de Coolsingel, waren de raadsleden flink teleurgesteld. Niet het stadion, maar juist het balkon is dé ultieme plek, was de reactie.
Aboutaleb had daar al in april naar gekeken, maar organisatorisch lukt het niet. De negen grote bedrijven die dit zouden kunnen doen, hebben aangegeven dat ze geen ruimte hebben. De agenda's zitten vol, er is te weinig personeel en door de drukte is er ook een tekort aan spullen. Andere bedrijven of zelfs de gemeente kunnen volgens Aboutaleb een huldiging waar ruim 130 duizend mensen op afkomen niet organiseren.

Hulpactie Leefbaar Rotterdam

Leefbaar Rotterdam wilde alles op alles zetten om het feest op de Coolsingel te kunnen vieren en startte een hulpactie op sociale media. Het leverde snel veel reacties op. Al binnen 24 uur na de oproep meldde zich een bedrijf dat 200 beveiligers voor de huldiging kan leveren. Een andere ondernemer zei drie grote beeldschermen beschikbaar te hebben. Andere bedrijven boden hekken en schermen. Alle reacties zijn doorgezet naar de burgemeester, maar uiteindelijk is het niet genoeg.
Robert Simons van Leefbaar Rotterdam: "Erg jammer dat de eventuele huldiging niet op de Coolsingel door kan gaan, maar we hebben er als Leefbaar alles aan gedaan."