112

112-nieuws: Tweetal opgepakt voor drugshandel Oud-Beijerland | Zo'n 20 meldingen als gevolg van noodweer

| Foto:
| Foto:
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van donderdag 19 mei.

18:30 - Twee aanhoudingen na ontdekken hennepkwekerij

De politie heeft twee mannen opgepakt voor het maken en verkopen van drugs. Het gaat om mannen van 27 en 47 uit Oud-Beijerland. Uit onderzoek bleek dat er al langere tijd drugs gemaakt werden in een woonhuis in Oud-Beijerland.
Er werden een hennepkwekerij en een drogerij aangetroffen. In het huis werden ook andere soorten drugs zoals MDMA en cocaïne aangetroffen. Beide verdachten zijn weer vrij, maar moeten later wel voor de rechter verschijnen.

14:35 - Weinig meldingen na noodweer

Even na de middag trok korte tijd noodweer over onze regio. Overlast als gevolg van de enorme plensbui viel mee. In totaal kwamen in onze regio ongeveer twintig meldingen binnen. De opvallendste: in de Dordtse Kiltunnel kwam een grote plas water te staan en een bedrijf in Dordrecht werd ontruimd, omdat water op het dak niet wegliep. Nadat de brandweer kwam helpen, was dat probleem opgelost.
In sommige delen van ons land is code oranje afgekondigd, maar volgens onze weerman Ed Aldus geldt dat niet voor onze regio.

14:00 - HSL-trein uit Rotterdam al urenlang vast

Een trein uit Rotterdam met Schiphol als bestemming, staat al urenlang in een tunnel vast. Het gaat om een tunnel ter hoogte van Hazerswoude, net buiten onze regio. Mensen die in de trein zaten, zijn er inmiddels uitgehaald. Ze zijn naar een veilige plek gebracht.
Ze worden daarna opgehaald met bussen. Ook de RET is gevraagd om te helpen met vervoer. Ook worden taxi's opgeroepen om mensen die op Schiphol hun vlucht moeten halen te vervoeren. Onduidelijk is nog hoeveel mensen in de trein zaten en wat de oorzaak van het probleem is.

13:28 - Drechttunnel richting Breda afgesloten

13:24 - Brandweer druk vanwege storm- en waterschade

10:30 - Te koop-borden in brand gestoken op Flakkee

Op Goeree-Overflakkee zijn in de avond en nacht van dinsdag 17 mei meerdere te koop-borden in brand gestoken. Dit gebeurde in Sommelsdijk, Middelharnis en Dirksland, meldt de politie. Alle branden vonden plaats in een tijdsbestek van een paar uur, de borden waren van diverse makelaars.

09:47 - 20-jarige man aangehouden wegens baldadigheid

In Rotterdam, bij de parkeergarage van de Erasmus Universiteit, is donderdagnacht een 20-jarige man aangehouden vanwege baldadigheid. Dit gebeurde na de wedstrijd Excelsior - Heracles Almelo, bevestigt de politie. Hij duwde en trok aan de slagboom, waarna hij werd aangehouden. Momenteel zit hij nog vast.

09:36 - Ongeluk zorgt voor vertraging bij Beneluxtunnel

02:31 - Auto uitgebrand in Vlaardingen

In Vlaardingen is woensdagnacht een auto volledig uitgebrand aan de Vetteoordskade. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te doven, de politie doet onderzoek. De oorzaak van de brand is nog onbekend, brandstichting wordt niet uitgesloten door de politie.