FEYENOORD

Scheidsrechter Danny Makkelie namens Nederland naar WK in Qatar

Danny Makkelie tijdens PSV-Feyenoord
Danny Makkelie tijdens PSV-Feyenoord © Broer van den Boom/Orange Pictures
Danny Makkelie uit Dordrecht is op het WK in Qatar aanwezig als scheidsrechter. Dat heeft de FIFA zojuist bekend gemaakt. Het is de eerste keer dat Makkelie op een WK mag gaan fluiten. Jan de Vries en Hessel Steegstra zullen als assistenten meegaan met de arbiter. Pol van Boekel gaat mee als Video Assistant Referee (VAR). Het WK gaat van start op maandag 21 november waar Nederland in een poule zit met Ecuador, Senegal en het thuisland.
Op het WK 2018 in Rusland was Makkelie voor het eerst mee naar een WK als VAR. Tijdens het EK 2020 maakte de scheidsrechter zijn debuut op het EK. Dit EK ging toen door heel Europa en werd een jaar later gespeeld door de Corona-pandemie. Nu mag de Dordtenaar zich dus opmaken voor het WK in Qatar.
Bondscoach Louis van Gaal maakte vrijdag de voorselectie bekent voor de Nations League wedstrijden in juni. Daarin neemt het Nederlands Elftal het op tegen Polen, België en Wales. Tyrell Malacia en Guus Til zitten namens Feyenoord bij deze voorselectie van deze interlands. Ook oud-Feyenoorder Rick Karsdorp zit voor het eerst sinds lange tijd weer bij de selectie. De bij AS Roma opgebloeide verdediger is woensdag de tegenstander van Feyenoord in de finale van de Conference League.