FEYENOORD

De mogelijke laatste wedstrijd van Linssen voor Feyenoord wordt een Europese finale: ‘Ik vind dit heel vet’

Bryan Linssen viert een Europese goal in het shirt van Feyenoord
Bryan Linssen viert een Europese goal in het shirt van Feyenoord © VK Sportphoto
Bryan Linssen draagt woensdagavond waarschijnlijk voor de laatste keer het shirt van Feyenoord. De aanvaller kan een transfer maken naar het Japanse Urawa Red Diamonds en de Europese finale tegen AS Roma wordt zijn laatste duel namens de Rotterdammers.
“Ik heb contact gehad, in de laatste week een paar keer”, geeft Linssen eerlijk toe. “Maar nu heb ik gezegd dat ik niks wil horen, ik zit in de volledige focus voor de finale. Er komt een hele belangrijkste wedstrijd aan voor ons als spelers, als individuen, maar ook voor de club. Dan is er geen tijd voor randzaken.”
Linssen heeft al langere tijd in zijn loopbaan de wens gehad om een keer buiten de Nederlandse competitie te spelen. Op zijn 31ste lijkt het er alsnog van te gaan komen. “Ik heb altijd de ambitie gehad om naar het buitenland te gaan, als het de goede club is. Spanje of Engeland, daar wil elke speler heen, maar daar moet ik ook realistisch in zijn: dat zit er niet in. Dit kan een mooi avontuur zijn maar of het rond komt en we allemaal op dezelfde lijn zitten, dat weet ik nog niet.”

'Deze wedstrijd speel ik maar één keer in mijn leven'

De focus van Linssen ligt natuurlijk op de finale tegen AS Roma. Eén wedstrijd om geschiedenis te schrijven en deel uit te maken van een team dat tot in de eeuwigheid herinnert gaat worden. De aanvaller kan niet wachten. “Ik vind het heel vet. Alles is gericht op één wedstrijd. We zijn bezig met beelden kijken, voorbereiden, alles innemen en nadenken. Met een wedstrijd die pas over een week is. Die hele spanning is geweldig, er wordt over niks anders gepraat. Ik heb er heel veel zin in, deze wedstrijd ga ik maar één keer in mijn leven spelen. Ik ga er van genieten.”
Linssen is al een tijd zijn basisplaats kwijt en hoewel hij dat liever anders had gezien, begrijp hij de keuze van zijn trainer wel. “We hadden een vaste elf in de eerste seizoenshelft. Als dat goed draait, dan is er geen reden om te wisselen. Dat was toen zo en dat is nu zo, dus daar zal je mij niet over horen", relativeert de aanvaller.

'Gevoel dat er veel in zat'

"De kans dat ik minuten ga maken is aanwezig en groot en ik zal er dan staan voor het team. Natuurlijk wil ik een hoofdrol en dan met de beker weglopen. Dat laatste is het belangrijkste, ook als ik niet de hoofdrol pak, dat we uiteindelijk die beker meenemen”, benadrukt Linssen.
En zo is het besef er. Het besef dat dit seizoen kan eindigen met een hoofdprijs. En dan geen nationale beker, maar een Europese cup. Wanneer kwam het geloof dat de plannen van Slot konden leiden tot zoiets moois? “Dat was al vroeg in het systeem. We walsten over bepaalde teams heen alsof ze er niet waren. Vroeg met 3-0 voor en dat een wedstrijd al gelopen is. Dat waren momenten dat ik dacht dat er heel veel in de groep zat en dat wij er veel uit kunnen halen. Dat wij de finale van een Europees toernooi zouden halen, dat had niemand gedacht. Maar dat er veel in zat, dat gevoel had ik wel. Leroy Fer zei dat ook, voor zijn vertrek naar Turkije, dat hij twijfelde. Want er kon dit seizoen iets moois gaan gebeuren. Daar had hij gelijk in."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl