ALBLASSERDAM

Lotte was getuige van schietdrama Alblasserdam: moeder roept op om kaartjes te sturen

Bloemenleggers bij de zorgboerderij in Alblasserdam
Bloemenleggers bij de zorgboerderij in Alblasserdam © Rijnmond
De 19-jarige Lotte is cliënt bij zorgboerderij Tro Tardi in Alblasserdam en was twee weken geleden plotsklaps getuige van het schietdrama dat daar gebeurde. Ze worstelt enorm met de gevolgen en daarom kun je, op initiatief van Lottes moeder, een kaartje sturen als steuntje in de rug.
De schietpartij was in de ochtend van 6 mei op de zorgboerderij aan de Molensingel. John S. komt met een wapen in zijn hand het terrein opgelopen. De 34-jarige Nathalie en de 16-jarige Ann-Sofie komen om het leven. Een vrouw van 20 en een jongen van 12 raken gewond.
Op de landelijk gelegen zorgboerderij krijgen kwetsbare mensen zorg en hebben er een dagbesteding. Lotte is ook een van de cliënten. Ze is op de bewuste dag aanwezig. De gebeurtenis maakt diepe indruk en ze ondervindt nog dagelijks de nare gevolgen. Zo slikt ze medicatie en heeft ze flashbacks.

Kleurrijk welkom terug met kaartjes

De afgelopen tijd was Lotte even niet op de zorgboerderij, maar ze keert deze week weer terug naar haar woongroep. Lottes moeder wil voor haar dochter een warm welkom verzorgen. Daarom doet ze via het platform Feestje op de Deurmat een oproep om kaartjes naar Lotte te versturen. "Het adres is inmiddels zo'n 350 keer opgevraagd", zegt Saskia Veldhuis van het platform tegen Rijnmond.
Volgens Veldhuis is een kaartje versturen naar iemand die het goed kan gebruiken een klein gebaar met een groot effect: "Voor de ontvangers zijn het lichtpuntjes, ze ervaren het als steun."