BUREAU RIJNMOND

Conducteur tramlijn 2 mishandeld door zwartrijder

Opgeloste zaak
Opgeloste zaak © Bureau Rijnmond
Een conducteur die een reiziger in tramlijn 2 aanspreekt op zwartrijden wordt mishandeld. De politie zoekt de dader. Er zijn duidelijke beelden van hem.
De tram stopt op woensdag 2 maart om ongeveer 17.25 uur bij de halte aan de Brielselaan in de Rotterdamse Tarwewijk. De conducteur ziet dat de man die instapt een OV-chipkaart in zijn hand heeft en gaat er vanuit dat hij zal inchecken. Maar dat doet hij niet.
De conducteur maakt hem daarop attent. De passagier reageert echter niet. Vervolgens vraagt hij aan de man bij de volgende halte, de kruising met de Pleinweg, uit te stappen. Als de verdachte opnieuw niet reageert roept de conducteur via zijn portofoon de trambestuurder op bij de volgende halt te stoppen. Daarna staat de verdachte op, zwaait met zijn rechterarm naar achteren en raakt de conducteur in zijn gezicht. De conducteur is verbouwereerd en de zwartrijder gaat er vandoor.
De verdachte heeft een normaal postuur en is ongeveer 1 meter 75 lang. Hij heeft een getinte huidskleur en kort zwart krullend haar. De agressieve passagier draagt verder een groene jas met capuchon, een blauwe spijkerbroek en witte gympen.
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000