ALBLASSERDAM

Automobilist van dodelijk scooterongeluk Alblasserdam reed door rood en te hard

De scooter waarop de vrouwen zaten
De scooter waarop de vrouwen zaten © MediaTV
De 24-jarige automobilist uit Papendrecht, die vastzit voor het dodelijk ongeluk waarbij twee jonge vrouwen uit Alblasserdam om het leven kwamen, reed door rood en te hard. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie na vragen van Rijnmond. Het is de conclusie van het technisch onderzoek. De rechter moet de feiten nog tijdens een rechtszaak beoordelen.
"De automobilist reed door een rood verkeerslicht. Daarnaast reed hij twee tot drie keer harder dan de toegestane snelheid die op dat moment ter plaatse gold. Dat was in verband met werkzaamheden", legt de woordvoerder uit. De maximumsnelheid lag vanwege die werkzaamheden op 30 kilometer per uur.
Om die redenen legt justitie hem doodslag ten laste. Vanwege de zwaarwegende redenen werd het voorarrest donderdag met negentig dagen verlengd.
Het ongeluk was in de nacht van 5 op 6 mei. Twee jonge vrouwen van 18 en 19 jaar reden op een scooter op de Edisonweg. Eén slachtoffer overleed ter plaatse, de ander op zondag 8 mei als gevolg van haar verwondingen.