CHRISNATUURLIJK

Chris Natuurlijk viert het leven

Biodiversiteit in de Botanische Tuin Afrikaanderwijk in Rotterdam
Biodiversiteit in de Botanische Tuin Afrikaanderwijk in Rotterdam © Rijnmond
Chris Natuurlijk viert zaterdag 21 mei vanaf 08:00 uur alvast de Internationale Dag van de Biodiversiteit met reuzenbevers, boomkunst en echte wildernis in Oost-Europa.
Een bomenwandeling, een kettingzaagkunstenaar die kunstwerken maakt van een niet te redden boom of een zoektocht naar stoepplantjes voor kinderen. Chris Natuurlijk is op bezoek bij de Botanische Tuin Afrikaanderwijk. De tuin in Rotterdam-Zuid doet op 21 en 22 mei mee aan het Biodiversiteitsfestival, een festival van groene instellingen en organisaties in Rotterdam die meer willen vertellen over het belang van biodiversiteit in de stad. Zondag 22 mei is het de Internationale Dag van de Biodiversiteit. Je zou kunnen zeggen, dat is de dag van alles wat leeft, van bloem, tot vogel, van vlinder tot egel en van schimmel tot bacterie.
Kettingzaagkunstenaar James Arbor
Kettingzaagkunstenaar James Arbor © Rijnmond

Rotterdam de boer op

Van de Hoeksche Waard tot Midden-Delfland. Dit weekend kun je op bezoek bij boerderijen die meedoen aan de Rotterdam de boer op!-dagen waarbij je boerderijen in en om de stad kunt bezoeken die voedsel produceren met aandacht voor biodiversiteit en een gezonde bodem. Ook volkstuincomplexen doen mee. Volgens Caroline Zeevat die een volkstuin heeft op Eigen Hof, gaan steeds meer mensen met een volkstuin op een nieuwe, wildere manier moestuinieren. Op het volkstuincomplex in Rotterdam-Overschie is er tijdens de Rotterdam de boer op!-dagen veel aandacht voor eetbare planten en het rijke planten- en dierenleven op het terrein.
Wilde tuin op Eigen Hof in Rotterdam-Overschie
Wilde tuin op Eigen Hof in Rotterdam-Overschie © Rijnmond

De uitgestorven Nederlandse reuzenbever doet zijn naam geen eer aan

In geschiedenispark Historyland in Hellevoetsluis is vanaf dinsdag 25 mei een levensechte model te zien van de uitgestorven Nederlandse reuzenbever. Amateur-paleontoloog Dick Mol vertelt in Chris Natuurlijk hoe de bever er uit heeft gezien. Het beest was helemaal niet zo groot, in ieder geval niet zo groot als de uitgestorven reuzenbever uit Noord-Amerika.
De Europese bever is waarschijnlijk even groot als de uitgestorven Nederlandse reuzenbever
De Europese bever is waarschijnlijk even groot als de uitgestorven Nederlandse reuzenbever © Pixabay

Het wilde oosten van de Gebroeders Groen

De gebroeders Marvin en Kevin Groen - tweeling én bioloog uit Rotterdam - zijn gek op Rotterdamse stadsnatuur. Maar dit keer zijn Kevin en Marvin op natuuravontuur door Oost-Europa geweest. In Chris Natuurlijk vertellen ze over hun reis, waarbij de broers in drie maanden tijd door zes landen en 22 natuurparken hebben gereisd. Je leest erover in het boek The Wild wild east.
De gebroeders Groen op de uitkijk bij het Eiland van Brienenoord
De gebroeders Groen op de uitkijk bij het Eiland van Brienenoord © Rijnmond
Zaterdag 21 mei van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.