FC RIJNMOND

FC Rijnmond: 'Feyenoord moet niet bang zijn voor AS Roma, maar wel voor José Mourinho'

FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, Luigi Bruins, Sinclair Bischop en Thomas Verhaar
FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, Luigi Bruins, Sinclair Bischop en Thomas Verhaar © Rijnmond
Nog vijf dagen en dan staat voor Feyenoord de finale van de Conference League te wachten. Daarin wacht de Italiaanse topclub AS Roma, maar het wordt volgens de gasten in FC Rijnmond, onder wie oud-profvoetballer Luigi Bruins, een moeilijk karwei voor de Rotterdammers.
"Voor AS Roma hoef je niet bang te zijn, maar daar zit een trainer die weet hoe zulke wedstrijden gespeeld moeten worden", verwijst Bruins naar José Mourinho, die in het verleden Europese prijzen pakte met FC Porto, Internazionale en Manchester United. "Ik heb er een hard hoofd in, omdat Mourinho daar zit", vult analist Thomas Verhaar aan.

'Ik word niet vrolijk van Marciano'

De mannen van FC Rijnmond bespraken ook de positie onder de lat. Voor Bruins is het duidelijk: Justin Bijlow moet snel weer bij Feyenoord keepen. "Ik zou hem wel laten spelen. Ik denk dat hij verreweg de beste keeper van Feyenoord is. Als ik de laatste wedstrijden van Ofir Marciano zie, dan word ik daar niet vrolijk van", zegt Bruins.
Justin Bijlow traint in Portugal
Justin Bijlow traint in Portugal © Rijnmond
Feyenoord-watcher Sinclair Bischop denkt dat, als Bijlow fit is, de finale van de Conference League tegen AS Roma hem niet wordt ontnomen. "Hij is ook een kind van de club", duidt Bischop, die donderdag het trainingskamp van Feyenoord in Portugal bezocht.

Excelsior richting finale: 'Heracles is knock-out'

In FC Rijnmond ging het ook uitgebreid over de nacompetitie, waarin Excelsior goede papieren heeft. "Heracles Almelo gaat vol gas geven, dat kan toch niet anders? Het verschil is niet zo heel groot wat de uitslag doet vermoeden, maar dat was woensdag wel zo." Bruins denkt daar anders over. "Heracles Almelo is knock-out", oordeelt de voormalig middenvelder van de Kralingers.
Wel moet Excelsior de finale proberen te halen zonder Marouan Azarkan, die een hoofdblessure heeft. Verhaar erkent dat zijn creativiteit gemist zal worden. Bruins vindt dat er sowieso moeilijk van Excelsior te winnen is. "Op dit moment wordt er door Excelsior op tijd gepiekt", aldus Bruins.
Kijk hieronder FC Rijnmond terug:
FC Rijnmond: 'Feyenoord moet niet bang zijn voor AS Roma, maar wel voor José Mourinho'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl