POLITIE

Camerabeelden: slachtoffer Club BLU dood door één klap

Club BLU
Club BLU © Rijnmond
De 29-jarige Rotterdammer die twee weken geleden in Club BLU werd mishandeld, overleed door één klap. Dat blijkt uit camerabeelden van het voorval die Rijnmond heeft bekeken. De mishandeling was op zaterdagmorgen 7 mei.
Op de beelden is te zien dat de verdachte onrustig door de uitgaansgelegenheid aan de Prins Alexanderlaan in Rotterdam loopt. Beveiligers lopen om de man heen, vermoedelijk om de opgewonden man tot bedaren te brengen. Hun pogingen blijken tevergeefs.
Het slachtoffer krijgt, zo blijkt uit de beelden, niets mee van de commotie een paar meter verderop. Hij springt nietsvermoedend op de achtergrond over de balustrade en staat plotseling op een paar meter van de man. Een paar seconden later haalt de verdachte uit met zijn linkervuist.
Het slachtoffer kijkt naar rechts. Hij ziet de klap niet aankomen. De vuist treft hem links op het hoofd. Tijdens zijn val raakt zijn hoofd ook nog een rand van een verhoging.
Het is dan 05:30 uur. Het slachtoffer wordt nog gereanimeerd, maar overlijdt volgens de politie later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.
De club is sinds het voorval tot vrijdagavond dicht gebleven. Dat gebeurde op eigen initiatief van de uitgaansgelegenheid. De rechtbank Rotterdam besloot donderdag dat de verdachte nog drie maanden in voorarrest blijft. Hij wordt verdacht van doodslag.