AMATEURVOETBAL

Amateurvoetbal: Excelsior Maassluis wint verrassend van koploper, ASWH knokt zich terug tegen AFC

Excelsior Maassluis viert doelpunt tegen Katwijk
Excelsior Maassluis viert doelpunt tegen Katwijk © Orange Pictures - Wessel Dekker
Excelsior Maassluis heeft een knappe prestatie geleverd door van toekomstig kampioen Katwijk te winnen. Ook ASWH heeft een knap punt gepakt tegen AFC. De ploeg stond met 3-0 achter en heeft uiteindelijk dus een punt gepakt tegen de Amsterdammers. Door dit gelijkspel wordt een reeks van twaalf wedstrijden zonder punten doorbroken.
Voor Excelsior Maassluis stond er een zware wedstrijd op het programma. De ploeg van Dogan Corneille kreeg koploper Katwijk op bezoek die kampioen kon worden. Excelsior Maassluis begon echter uitstekend aan de wedstrijd met Gabri Urbanus die in minuut twaalf de openingstreffer maakte voor zijn ploeg. Dit was ook direct de ruststand in dit duel.
Katwijk moest gelijkspelen om zaterdag al kampioen te worden. Excelsior Maassluis gaf echter veel weerstand en wist de 1-0 voorsprong te behouden. Door deze overwinning is Katwijk nog geen kampioen, al is dat een kwestie van tijd door de grote voorsprong op de concurrenten. Excelsior Maassluis blijft door deze overwinning op de elfde plek staan.

ASWH knokt zich terug

Voor ASWH zat er maar één ding op en dat was winnen van AFC. De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht had handhaving al lange tijd niet meer in eigen hand en moest zaterdag winnen om nog enigszins in het spoor van GVVV te blijven. Tijdens de rust stond het al met 3-1 achter tegen de ploeg uit Amsterdam en leek er een wonder te moeten gebeuren om te winnen.
ASWH begon goed aan de tweede helft en knokte zich helemaal terug in de wedstrijd. Binnen acht minuten had de ploeg de achterstand hersteld en kwam op een 3-3 gelijke stand, wat ook de eindstand was. Met nog drie wedstrijden te gaan, acht punten achterstand op GVVV en een veel slechter doelsaldo blijft het voor de ploeg een zo goed als onmogelijke opdracht om zich te handhaven.

Geen overwinningen

Bart Deprez maakte de 0-1 voor Barendrecht in de 22e minuut. Nog geen minuut later maakte Ter Leede alweer gelijk. Op slag van rust maakte Ter Leede de 2-1 en ging het met een voorsprong de rust in. Aan het begin van de tweede helft komt Barendrecht terug op 2-2. De ploeg uit Sassenheim wist echter vlak voor tijd de 3-2 te maken waardoor Barendrecht nu op de zesde plek staat.
SteDoCo heeft niet weten te imponeren tegen Sportlust’46. Ondanks een rode kaart voor de ploeg uit Woerden kon SteDoCo niet winnen van de nummer drie in de derde divisie. Het bleef 0-0 in Hoornaar waardoor de ploeg nu op de twaalfde plek van de ranglijst staat.