FEYENOORD

Jong Feyenoord verliest van Jong Almere City en maakt geen kans op promotie naar tweede divisie

Feyenoord onder 21 tegen Almere City onder 21
Feyenoord onder 21 tegen Almere City onder 21 © Rijnmond
Feyenoord onder 21 heeft verloren van Almere City onder 21 en heeft geen kans meer om dit seizoen te promoveren naar de tweede divisie. Er moest gewonnen worden op Varkenoord van de concurrent, maar door een vroeg tegendoelpunt is de jeugd van Feyenoord uitgeschakeld (0-1). De ploeg blijf nu actief in de onder-21 competitie en zal volgend jaar opnieuw een poging wagen voor promotie.
Voor Feyenoord onder 21 stond er zaterdag enorm veel op het spel. De ploeg van Sipke Hulshof moest winnen van Almere City onder 21 om eventuele promotie te bewerkstelligen. Na zes minuten kwam Jong Feyenoord echter al met 0-1 achter door een goal van Tijmen Wildeboer. Door deze snelle tegenslag moest de ploeg snel in de achtervolging om niet met een verlies van het veld af te stappen.
Bekijk hieronder de samenvatting van Feyenoord onder 21 tegen Almere City onder 21
De jeugd van Almere City speelden een goede eerste helft en gaven weinig weg. Op één kleine kans van Feyenoord onder 21 na kwamen de bezoekers verder niet in gevaar en had het zelfs mogelijkheden op de 0-2. Die kwam er echter niet en dus gingen de ploegen rusten met een 0-1 achterstand voor de jeugd van Feyenoord.
Sipke Hulshof na de verloren kampioenswedstrijd tegen Jong Almere city

Spanning in de tweede helft

In de tweede helft ging het spel veel op en neer. Jong Feyenoord en Jong Almere City kregen allebei kansen, maar beide ploegen hadden moeite om het net te vinden. De hele wedstrijd waren er al kleine opstootjes op het veld en halverwege de tweede helft ging het even mis. Spelers van beide teams zochten elkaar op en kregen het aan de stok met elkaar. Na een kort optreden van de scheidsrechter en verschillende gele kaarten voor de spelers was dit al snel opgelost.
Een kwartier voor tijd kreeg Layee Kromah van Almere City een rode kaart waardoor Feyenoord nog jacht kon maken op de gelijkmaker. De ploeg zette steeds meer druk en kregen een paar goede kansen. Kars van Veldhoven kreeg een goede voorzet, maar kopte de bal net tegen de lat waardoor de 0-1 op het bord bleef staan.
Keeper Thijs Jansen baalt van verloren kampioenschap
Door dit verlies zit het seizoen voor Jong Feyenoord erop en moet het zich opmaken voor een extra jaar in de onder-21 competitie. Almere City onder 21 is kampioen geworden en neemt het mogelijk tegen Jong Volendam op om te promoveren naar de tweede divisie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl