nieuws

GroenLinks wil debat over afpakken jas zwerver

Het Rotterdamse GroenLinks-raadslid Arno Bonte wil dat de gemeenteraad spreekt over de handelwijze van de politie. Agenten namen deze week de jas van een dakloze in beslag omdat daar het V-logo van een beveiligingsbedrijf op zat. Maar volgens Bonte is het te koud om een jas van een zwerver af te pakken.
"Ik heb een foto van die jas gezien", zegt hij. "Zag eruit als een hele oude jas, dus ik kan me voorstellen dat die dakloze via het Leger des Heils of een andere organisatie die jas gewoon heeft gekregen. Terwijl het buiten vroor, moet die dakloze nu dus zonder jas verder. Ik vind dat heel flauw en eigenlijk de politie onwaardig om op zo'n manier met heel kwetsbare mensen om te gaan."
Het raadslid is niet de enige met commentaar. Op Facebook en Twitter wordt veel gediscussieerd over de actie van de politie.

Jas met V'tje alleen voor beveiligers

Volgens een politiewoordvoerder mag een jas met het beveiligingslogo alleen door gecertificeerde beveiligers worden gedragen. Vandaar dat het kledingstuk van de man in beslag genomen, aldus de woordvoerder.Het is niet duidelijk hoe de zwerver aan de jas kwam.
De gemeenteraad debatteert naar verwachting volgende week donderdag over de kwestie.