ROTTERDAM

Het weer van vandaag: veel zon en warm

Het weer van vandaag
Het weer van vandaag © Rijnmond
Er is vandaag veel zon met soms ook wat sluierbewolking. Het blijft overal droog en de temperatuur loopt een stuk hoger op dan gisteren en stijgt naar 20 graden aan zee tot 23 graden verder landinwaarts.
De wind waait zwak tot matig uit het zuidoosten en vanmiddag aan zee uit het noordwesten met windkracht 2 tot 3.
Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen en blijft het overal droog. Vannacht komt er vanuit het zuiden geleidelijk wat meer bewolking de regio binnen. Het koelt niet verder af dan 14 of 15 graden en er staat nog steeds niet veel wind uit een oostelijke richting.
Morgen is er veel bewolking en gaat er verspreid in de regio buiige regen vallen. Met 17 tot 20 graden wordt het duidelijk minder warm. De wind komt eerst uit het zuidoosten maar wordt in de loop van de dag veranderlijk en waait meest matig van kracht met windkracht 3 tot 4.

Komende week vrij koel

Vrij koel voor de tijd van het jaar met temperaturen die niet veel verder stijgen dan 17 of 18 graden. Vooral de eerste dagen is er kans op enkele buien. Vanaf halverwege de week blijft het vaak droog en is er regelmatig ruimte voor de zon.
Tussen 21 en 30 mei bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 19,0 graden en de minimumtemperatuur 9,3 graden. Er valt gemiddeld 21,2 mm neerslag.