112

Video: Auto met Pools kenteken over de kop in sloot Langerak, bestuurder zwaargewond

Zondagochtend vroeg reed een automobilist bij Langerak het water in
Zondagochtend vroeg reed een automobilist bij Langerak het water in © MediaTV
Een auto met een Pools kenteken is zondagmorgen rond 05:30 uur over de kop geslagen halverwege de Melkweg in Langerak in de gemeente Molenlanden. De bestuurder raakte daarbij zwaargewond. Een boer uit de buurt heeft de wagen uit de sloot getakeld.
De identiteit van de bestuurder is vooralsnog onbekend. "Hij had geen identiteitsbewijs bij zich", zegt de politie. Wel is bekend dat de man reed in een auto met een Pools kenteken.

Bestuurder na reanimatie naar ziekenhuis

De bestuurder moest nadat hij uit de auto gehaald was gereanimeerd worden. Toen zijn hart weer begon te kloppen, is hij naar het ziekenhuis gebracht.
Tekst gaat door onder video:
Bij de Melkweg in Langerak raakte een automobilist zwaargewond
Volgens lokale media werd een boer in de buurt wakker van de klap die de auto bij de duikeling op de Melkweg maakte. Hij keek uit zijn raam en zag dat de auto onderste boven in de sloot lag. Met zijn zoon zou hij meteen naar de plaats des onheils gegaan zijn om de wagen met zijn tractor uit de sloot te takelen.

Boer takelde auto snel uit sloot

Volgens de politiewoordvoerder heeft de bestuurder van de auto niet lang in de sloot gelegen omdat een boer meteen te hulp geschoten was.
Volgens een getuige die na het ongeval op de noodlottige plek in Langerak aanwezig was, waren meerdere boeren uit de buurt uitgelopen om te helpen.
Een update van de politie volgt zodra er meer informatie beschikbaar is.