112

Man geliquideerd bij Nassauhaven in Rotterdam-Feijenoord, even later auto volledig uitgebrand

Een man overleed na een kogelregen bij de Nassauhaven in Rotterdam-Feijenoord
Een man overleed na een kogelregen bij de Nassauhaven in Rotterdam-Feijenoord © MediaTV
Aan de Nassauhaven bij de kruising met de Persoonsstraat in Feijenoord op Rotterdam-Zuid is afgelopen zondagavond even voor 23:30 uur een man doodgeschoten.
Er is nog niemand aangehouden. De politie had meerdere meldingen gekregen dat er schoten waren gehoord en rukte meteen uit.
De politie is een groot onderzoek gestart en heeft mensen die iets gezien hebben opgeroepen om contact op te nemen. Over de leeftijd van het slachtoffer en over de toedracht is nog niets bekendgemaakt.

Schietpartij gefilmd, uur later op internet

De politie zoekt informatie over de vluchtroute van de dader of daders. Vermoedelijk zijn die er in een grijze auto vandoor gegaan.
Op internet circuleert sinds een uur na de schietpartij een video van de schietpartij die vanaf een hoger gelegen punt gefilmd moet zijn. Daarop is te zien hoe de schutter van dichtbij het slachtoffer beschiet, daarna hard wegrent en een meter of tien verderop opgepikt wordt door een zilvergrijze auto. Die rijdt meteen weg nadat hij ingestapt is.
Waarschuwing: de beelden in het filmpje in de tweet kunnen als schokkend worden ervaren. Tekst gaat door onder de tweet.

Uitgebrande auto verderop

Rond de tijd van het incident, 23.30 uur, brandde een auto uit aan de Feijenoordkade ter hoogte van de Spiekmanstraat in Rotterdam-Feijenoord, niet ver van waar het schietincident plaatsvond. De politie liet vannacht weten er rekening mee te houden dat de twee incidenten verband houden met elkaar.
Na de liquidatie bij de Nassauhaven in Rotterdam trof de politie even verderop een uitgebrande auto
Na de liquidatie bij de Nassauhaven in Rotterdam trof de politie even verderop een uitgebrande auto © MediaTV