RIDDERKERK

Man dood na aanrijding met vrachtwagen in Ridderkerk, politie pakt één verdachte op

Een man stierf na een aanrijding in Ridderkerk
Een man stierf na een aanrijding in Ridderkerk © MediaTV
In de haven van Ridderkerk is in de nacht van zondag op maandag een man om het leven gekomen. Hij werd om 3:45 per ongeluk overreden door een vrachtwagen.
De man die in de nacht van zondag 22 op maandag 23 mei 2022 om het leven kwam bij de Haven in Ridderkerk, was op de vlucht voor de beveiliging en de politie. Dat meldt het lokale medium ZHZ Actueel.
Een beveiliger zag rond 2:30, tijdens zijn surveillanceronde, drie inbrekers bij het containertransferium in Ridderkerk. De inbrekers, die een gat in het hekwerk hadden gemaakt, gingen na het zien van de beveiliging op de vlucht. Eén van hen verstopte zich onder een dieplader bij een bedrijf aan de overkant van de weg. Een ander kon worden aangehouden en de derde man is nog steeds voortvluchtig.

Chauffeur ging niets vermoedend op pad

Ruim een uur na de inbraakmelding, rond 3:45 uur ging de chauffeur met zijn dieplader, nietsvermoedend met zijn wagen op pad. De luchtvering werd naar beneden gezet en niet veel later kwam de vrachtwagen in beweging.
De politie en de beveiliger die nog steeds aan het zoeken waren, hoorden en zagen dat het mis was en dat één van gezochte mannen onder de dieplader lag. Politie, brandweer, traumahelikopter en ambulances werden opgeroepen, maar al snel bleek dat de man al was overleden.

Mogelijk uithalers

Over de identiteit van de drie mannen kan de politie geen informatie geven. Mogelijk gaat het om uithalers, die gesmokkelde producten uit containers halen om ze door te kunnen sluizen naar de uiteindelijke verkopers. Het kan gaan om drugs, maar ook om sigaretten, kleding of andere spullen.
Volgens een reporter van Alblasserdams Nieuws circuleerde de politiehelikopter een groot deel van de nacht boven Alblasserdam en Kinderdijk voor een incident aan de overkant van de rivier, bij de Haven in Ridderkerk.
De politie heeft het terrein afgezet. De verkeersongevalsspecialisten van de politie doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.