FC RIJNMOND

Everse in FC Rijnmond: 'Slot moet niet weg bij Feyenoord als de Conference League wordt gewonnen'

FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, Jan Everse, poelier Leon van den Berg en Geert den Ouden
FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, Jan Everse, poelier Leon van den Berg en Geert den Ouden © Rijnmond
Vanwege de finale van de Conference League maakt FC Rijnmond in aanloop daarvan elke dag een uitzending. Zo schoven maandag drie vrouwelijke Feyenoord-supporters aan en nam presentator Bart Nolles samen met oud-trainer Jan Everse en analist Geert den Ouden het komende duel tussen AS Roma en Feyenoord door.
De mannen begrijpen dat Feyenoord vorige week een aantal dagen op trainingskamp naar Portugal ging. "Ik denk dat het verstandig is. In Rotterdam is het een gekkenhuis. Als je op 1908 moet trainen, dan barst het van de supporters. Je hebt geen rust. Je wordt constant gebeld en krijgt altijd berichtjes", voegt Everse daaraan toe.
Den Ouden krijgt de indruk dat de Rotterdammers een vriendenteam vormen. Everse deelt die mening niet. "Wanneer je weggaat bij een club, dan zie je de oude ploeggenoten alleen als je tegen hen speelt. Ze komen niet op elkaars verjaardag." Maar Everse merkt wel op dat Feyenoord écht een team is. "Dat is wel eens anders geweest. Het is een kracht en een verdienste van de technische staf."

'Slot is iemand die aan een visie bouwt'

Mocht Feyenoord tegen AS Roma de Conference League pakken, dan denkt dat Everse dat hoofdtrainer Arne Slot bij de Rotterdammers blijft. "Ik denk dat het ook nog eens veel te vroeg is voor hem", motiveert hij. "Hij is bezig om bij Feyenoord iets op te bouwen. In de voetballerij kan alles, maar ik zou het niet doen."
De nuchterheid van Slot zorgt ervoor dat de Rotterdammers tot grote dingen in staat zijn. "Slot is iemand die bouwt aan een visie. Dan zie je het stapje voor stapje beter worden." Den Ouden denkt dat Feyenoord in de eredivisie zich nog flink kan verbeteren, maar in de Europese wedstrijden betaalt het werk van Slot zich in elk geval uit.
Slot moet volgens Den Ouden tegen AS Roma met twee scenario's rekening houden: het scenario dat de Italianen gaan inzakken én het scenario dat trainer José Mourinho toch zijn eigen spel gaat spelen. "Slot zal daar in de voorbereiding aandacht aan moeten gaan besteden", benadrukt Den Ouden.

'Ik vind Excelsior goed voetballen'

FC Rijnmond besteedde daarnaast aandacht aan Excelsior, dat tegen ADO Den Haag in de finale van de nacompetitie gaat strijden om een eredivisieticket. "Sinds de laatste weken is mijn geloof een stuk beter", zegt Den Ouden over de Kralingers, die hij een goede kans geeft om te promoveren. "Je ziet een groot verschil. Ook tegen Roda JC, toen knap in een uitduel werd gewonnen. Heracles Almelo was rijp voor de slacht."
Ook Everse is te spreken over Excelsior. Zo deelt hij complimenten uit aan spits Thijs Dallinga en middenvelder Mats Wieffer. "Excelsior speelt zich makkelijk onder de druk uit. Ik vind die club goed voetballen."
Kijk hieronder FC Rijnmond terug: