FINALE

Geen plek bij je favoriete café? Hier kun je woensdag nog wél naar Feyenoord kijken

Supporters kijken naar Feyenoord in Café Steijn
Supporters kijken naar Feyenoord in Café Steijn © Café Steijn
De Arminiuskerk: uitverkocht. De Kuip: vol. Stadhuisplein: geen plek meer. Zelfs in het stadion in Tirana is maar weinig plek voor Feyenoorders en vechten supporters om een plekje. Waar kun je nog wél naar de finale van Feyenoord tegen AS Roma kijken? Rijnmond helpt je een beetje op weg.

1. Proeflokaal Reijngoud, Rotterdam-Centrum

Op de hoek van de Schiedamse Vest en de Schilderstraat ligt Proeflokaal Reijngoud. Wedstrijden van Feyenoord worden hier altijd uitgezonden op een groot scherm, maar woensdag blijft het er niet bij één. In totaal worden zo'n vijf schermen in gereedheid gebracht en worden vier bars opgetuigd. Ticket? Dat hoeft niet. Vol? Dan kun je het ook nog proberen bij Reijngoud Brewpub in de Agniesebuurt.

2. Café Stalles, Rotterdam-Centrum

Café Stalles, bekend om zijn enorme keus aan speciaalbieren en whisky's, pakt woensdag ook uit. Het café aan de Nieuwe Binnenweg tuigt maar liefst zes grote schermen op voor de finale en heeft 'liters speciaalbier' ingeslagen. En het allermooist: reserveren of kaartjes kopen, dat hoeft hier allemaal niet.

3. Café Boudewijn, Rotterdam-Centrum

Een paar koprollen verder, eveneens aan de Nieuwe Binnenweg, stuit je op Café Boudewijn. En laat de finale daar nu net óók worden uitgezonden. Er zijn geen tickets nodig. Bij Café Boudewijn worden drie buitenschermen opgehangen, binnen kun je op vijf schermen naar de finale kijken. Goed nieuws: sta je buiten en ben je dorstig, dan hoef je je niet door een mensenmassa naar binnen te wurmen. Ook hier is een buitenbar.

4. Café Aan Zet, Rotterdam-Delfshaven

Loop of fiets je het historische gedeelte van Delfshaven binnen, dan kun je Café Aan Zet niet missen. Ook hier geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt, en gruwelen ze van het woord ticketverkoop. Het café, gelegen aan de Schiedamseweg, zorgt voor vijf beeldschermen: drie buiten en twee binnen.

5. Café 't Haantje, Rotterdam-Lombardijen

Eén van de bekendste Feyenoordcafés is natuurlijk Café 't Haantje in Lombardijen. Het was de stamkroeg van de legendarische Feyenoord-trainer Ernst Happel, onder wiens leiding de Rotterdammers in 1970 de Europa Cup I in de wacht sleepten. Binnen worden woensdag drie schermen opgehangen, maar het grootste scherm verrijst buiten. Café 't Haantje opent op de finaledag om 15:00 uur de deuren.

6. Café De Gouden Snor, Rotterdam-Hillegersberg

Het eetgedeelte is vol met reserveringen, dus het wordt misschien een beetje proppen, maar Feyenoord kijken kan woensdag ook in Café De Gouden Snor aan de Kleiweg. Er hangen - naast de vele Feyenoord-foto's aan de muren - drie schermen. Twee daarvan hangen in het cafégedeelte.

7. Café Den Pimpelaer, Barendrecht

Net over de Rotterdamse gemeentegrens vind je in het oude centrum van Barendrecht Café Den Pimpelaer. Dat was dan weer de stamkroeg van Paul Bosvelt, de onverzettelijke middenvelder die met Feyenoord in 2002 de UEFA Cup won. Ook hier wordt de wedstrijd live uitgezonden op meerdere schermen. Mooi meegenomen: niet alleen de entree is gratis, dat geldt ook voor de bitterballen.

Uitverkocht, maar toch nog op zoek naar een kaartje...

Op veel plekken in Rotterdam hangt het bordje 'Uitverkocht!' al aan de deur. De plek waar de meeste Feyenoordfans zullen samenkomen, is uiteraard De Kuip. Het stadion zal tot de laatste plek gevuld zijn. Dat geldt ook voor het Stadhuisplein, dat woensdag - net als het Gelderseplein bij de Oude Haven - afgeladen vol is. Voor beide evenementen vlogen alle tickets de deur uit.
En wat te denken van Café van Zanten en Biergarten? Beide locaties hebben zelfs een heuse reservelijst in het leven geroepen. Heb je achter het net gevist, maar wil je toch nog kans maken op een kaartje? Op hun websites kun je je inschrijven voor een plek op de reservelijst. Komen er kaarten beschikbaar, dan is er voor jou - wellicht tegen beter weten in, maar wie weet - mogelijk toch een plekje...
Waar zeker geen plaats meer is, is in debatcentrum Arminius. Daar kun je gratis naar de wedstrijd kijken, maar moest je vooraf wel even een plekje reserveren. En dat is massaal gebeurd. Bij Café Steijn aan de Nieuwe Binnenweg, waar voor de gelegenheid twee buitenschermen en een buitenbar worden geplaatst, kan ook niemand meer naar binnen. Dat geldt ook voor Containerbar Noord, Villa Thalia, Café Beurs en sportcafé Panenka.

Ticketswap

Wil je toch heel, héél graag naar één van de plekken waar een groot deel van je vrienden staat, maar waarvoor geen kaartje meer te krijgen is. Een stiekeme tip: Ticketswap verversen! Voor bovengenoemde evenementen worden zo nu en dan nog kaartjes aangeboden. Maar pas wel op: er wordt gewaarschuwd voor dure en valse kaartjes.
En o ja, voor de Feyenoord-fan die absoluut niet durft te kijken, maar woensdag wel in alle rust een biertje wil drinken: Café de Ooievaar in Rotterdam zendt de finale van de Conference League níet uit. Het café in Delfshaven is dus, naast een goede plek voor de supporter die zich geen raad weet met de spanning, hét toevluchtsoord voor de niet-voetbalfan.