CRIMINALITEIT

Slachtoffer liquidatie Nassauhaven herdacht: 'Dit vergeet je nooit, zeker niet als het iemand is die twee kinderen achterlaat'

Aan de Nassauhaven liggen bloemen en kaarsen ter nagedachtenis aan de vermoorde Shantienne Frans
Aan de Nassauhaven liggen bloemen en kaarsen ter nagedachtenis aan de vermoorde Shantienne Frans © MediaTV
Tientallen mensen hebben maandag aan het begin van de avond stilgestaan bij het overlijden van de 34-jarige Shantienne Frans. Hij werd zondagavond geliquideerd aan de Nassauhaven in Rotterdam-Feijenoord.
Vrienden en bekenden legden bloemen en knuffels neer dicht bij de plek waar het slachtoffer onder vuur werd genomen en ter plekke overleed. Ook werden meerdere kaarsen aangestoken. Motorrijders van No Limit Bikerz, waar het slachtoffer banden mee had, reden voorafgaand een herdenkingsrit.
In de loop van de maandag werd duidelijk dat zijn broer twee jaar geleden eveneens is doodgeschoten. Dat gebeurde destijds aan de Bramentuin in Rotterdam-IJsselmonde.

Bloemenzee

De volgende morgen resteert er een bloemenzee aan de Nassauhaven. Met kaarsjes zijn de letters 'love' gevormd. Een van de omwonenden komt ook een boeket brengen. “Heb ik gisteren bij de Jumbo gehaald”, geeft hij toe.
De man was erbij toen het slachtoffer werd doodgeschoten. “Ik zat in het koffiehuis, daar aan de overkant. Dat zat toen vol men mensen. Plots hoorden we een klap en kwam er iemand naar binnen gerend. ‘Schieten, schieten, schieten’, riep die man. Toen hebben we de politie gebeld.”
Meteen nadat de schoten gelost waren, was hij naar buiten gerend, net als de anderen in het koffiehuis. “Hij leefde nog, maar nog voor de politie arriveerde was hij overleden. Er kwam een laatste schok uit en toen was het voorbij. Vreselijk.”
Hij vertelt dat hij het slachtoffer al jaren kent uit de buurt. “Hij woonde hier om de hoek. Ik ken hem. Ik ken zijn vrouw.”
De dood van Shantienne Frans maakt veel los in de buurt. “Iedereen kende hem als een vriendelijk man. Hij had hier met niemand problemen. Ik hoorde gisteren pas dat zijn broer een paar jaar geleden in IJsselmonde werd doodgeschoten. Dit vergeet je nooit, zeker niet als het iemand is die twee kinderen achterlaat.”
Ook de bijeenkomst gisteravond met motoren en andere belangstellenden hebben flinke indruk gemaakt in de buurt. “Het waren misschien wel honderd motoren. En dan was het ook nog eens slecht weer. Dus er zullen vandaag ook nog een hoop mensen komen. Je ziet steeds een auto langsrijden, even stoppen, bloemen neerleggen en weer doorrijden. Dat zal vandaag ook wel het geval zijn.”