NIEUWS

112-nieuws: Voorbijganger gooit steen door raam politiebureau | Ramkraak winkel Bergschenhoek

In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van dinsdag 24 mei.

21:30 - Voorbijganger gooit steen door raam bij politie

19:23 - Ramkraak winkel Bergschenhoek

In de nacht van maandag op dinsdag heeft een ramkraak plaatsgevonden op een winkel aan de Dorpsstraat in Bergschenhoek. Rond kwart voor vier reed een auto tegen het rolluik aan. De verdachten gooiden daarna het luik met een rolcontainer kapot en konden vervolgens in de winkel hun gang gaan.
De auto was even daarvoor gestolen. De politie denkt dat het om drie inbrekers gaat. Ze hebben een onbekende hoeveelheid goederen buitgemaakt en zijn er met een zwarte auto vandoor gegaan.

15:45 - Politie pakt demonstranten op in centrum van Rotterdam

In het centrum van Rotterdam en op de Maasvlakte worden demonstranten van actiegroep Extinction Rebellion opgepakt door de politie. Dat gebeurt op last van burgemeester Aboutaleb.
De milieu-activisten hadden allerlei blokkades opgeworpen en zich soms vastgeketend. Ze deden dat om te protesteren tegen de 'fossiele industrie', zoals kolencentrales en bedrijven die fossiele brandstoffen overslaan.

15:02 - Identiteit slachtoffer aanrijding Ridderkerk bekend

De identiteit van het dodelijke slachtoffer van de aanrijding met een vrachtwagen in de haven van Ridderkerk is bekendgemaakt door de politie. Het gaat om een 20-jarige man uit Eindhoven. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen na de aanrijding in de nacht van zondag op maandag.

13:43 - A20 blijft voorlopig dicht

De verwachting is dat de A20 na het ongeluk bij Rotterdam-Centrum tot 17:00 uur dicht blijft. Een vrachtwagen met afval is gekanteld. Rijkswaterstaat verwacht een zeer drukke spits en raadt automobilisten daarom aan om eerder te vertrekken of de reis uit te stellen.

13:39 - Klimaatactivisten blokkeren spoor op Maasvlakte

Actievoerders van Extinction Rebellion blokkeren nu ook het spoor bij EMO op de Tweede Maasvlakte. Dat is volgens de activisten 'de grootste kolenpost' van Europa. Een trein met kolen kan niet vertrekken. Ook in het centrum van Rotterdam voert ER nog altijd actie. "Wij blijven met deze groep in gesprek", zegt de politie.
Actievoerders op de Maasvlakte
Actievoerders op de Maasvlakte © JB Media

12:28 - Vrachtwagen kantelt op auto; A20 dicht

Op de A20 (Gouda -> Rotterdam) is een vrachtwagen met aanhanger geschaard en gekanteld ter hoogte van afrit Rotterdam-Centrum. Daarbij is het gevaarte op een auto terechtgekomen. Er is niemand gewond geraakt. De weg is volledig afgesloten.

12:04 - Klimaatactivisten blokkeren Hofplein

Op de laatste dag van de actieweek van milieugroep Extinction Rebellion hebben demonstranten een deel van het Hofplein geblokkeerd. Daarbij wordt ook het verkeer tegengehouden. Sommige actievoerders hebben zich vastgeketend aan auto's. De politie grijpt (nog) niet in.
Activisten van Extinction Rebellion
Activisten van Extinction Rebellion © MediaTV

11:09 - Van der Valk-hotel overvallen

Het Van der Valk-hotel in Dordrecht is in de nacht van maandag op dinsdag overvallen door een man met een hamer. Hij ging ervandoor met de kassa-lade van de receptie. Even verderop kon de politie een verdachte aanhouden. Het gaat om een 40-jarige Dordtenaar.

10:42 - Illegaal feest beëindigd in natuurgebied

Op een natuureiland in de Grevelingen is afgelopen weekeinde een illegaal feest van zo'n vijftig jongeren beëindigd. De partygangers waren met bootjes naar het eiland gebracht. Daar werden tenten opgezet en werd lachgas gebruikt. Ook werd er muziek gedraaid. Dat mag niet, omdat het gaat om een stiltegebied. De organisatoren krijgen een boete voor het overtreden van de Wet Natuurbescherming.

05:37 - A15 dicht na ongeluk met vrachtwagen

Op de A15 (Europoort->Rotterdam) ter hoogte van Rozenburg is een ongeluk gebeurd met een vrachtwagen. De weg is volledig afgesloten. Rond 06:30 uur werd de snelweg weer vrijgegeven.